VİDEO | "Yeliz" lakaplı AKP'li vekil 'muhalif' mi oldu?

"Yeliz" lakaplı AKP'li vekil Ahmet Hamdi Çamlı tuhaf sözleriyle yine sosyal medyanın gündemine yerleşti.

VİDEO |

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde şoförüyken daha sonra AKP’den Milletvekili olan ve Meclis’te başkanlık teklifi görüşülurken “Yeliz” sahte ismiyle yayın yaptığı ortaya çıkan Ahmet Hamdi Çamlı tuhaf sözleriyle yine sosyal medyanın gündemine yerleşti.

AKP’nin yayın organlarından Ülke TV’de katıldığı bir programda AKP’nin yıllardır sözünü ettiği  “yerli otomobil” projesinin bir türlü gerçekleştirilememesinden şikayet eden Çamlı, sözü Almanya Başbakanı Angela Merkel’e getirerek “Makyajı dökülmüş Merkel araba yapıyor. Biz daha bir araba yapamadık utanmıyor muyuz?” diye konuştu.

Çamlı, 15 yıldır iktidarda olan partisinin emek düşmanı politikalarını yok sayarak, adeta muhalif bir parti mensubu gibi çalışanların aldığı düşük ücretlere isyan etti. İstanbul’un arka mahallelerinde 1500-2.000 lira maaşla iş bulup sevinenler olduğuna dikkat çeken Çamlı, sözlerinin sonunda da Erdoğan’ı övdü, CHP’yi suçlayıp “Yazıklar olsun” dedi.

Çamlı’nın sözlerinin o bölümü şöyle:

“Makyajı dökülmüş Merkel araba yapıyor. Biz daha bir araba yapamadık, utanmıyor muyuz sıkılmıyor muyuz? Münih’te yaşayan, Bayern’de, Köln’de yaşayan Hans 3 bin Euro maaş alıyor da, İstanbul’da Zeytinburnu’nda yaşayan, Esenler’de yaşayan, Beşiktaş’ın bodrumlarında, Şişli’nin arka mahallelerinde yaşayan Hasan 1500- 2 bin liraya iş buldu mu göbek atıyor. Bunu dert etmeyecek miyiz? Bunu dert etmezsek Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinde televizyon seyredersin bakarsın Tayyip Erdoğan var mı. Tayyip Erdoğan nerede. Tayyip Erdoğan milletiyle aslanlar gibi mücadele ediyor. Yazıklar olsun şu CHP’ye bak.”