VİDEO | Trump destekçisi ırkçı lidere canlı yayında yumruklu saldırı

ABD’de neo-Nazi ve ırkçı söylemleriyle bilinen 'Alt-Right' hareketinin lideri, kameralar önünde Trump karşıtı bir protestocunun yumruklu saldırısına uğradı

VİDEO | Trump destekçisi ırkçı lidere canlı yayında yumruklu saldırı

ABD’de neo-Nazi ve ırkçı söylemleriyle bilinen ‘Alt-Right’ hareketinin lideri Richard Spencer, yeni ABD Başkanı Donald Trump’ın yemin töreninin ardından bir televizyon kanalına demeç verirken, kameralar önünde Trump karşıtı bir protestocunun yumruklu saldırısına uğradı.

Geçtiğimiz kasım ayındaki bir konferanslarında Donald Trump’a ‘Nazi selamı’ gönderip “Heil Trump!” diye seslenerek özellikle sosyal medyada büyük tepki çeken ırkçı Alt-Right hareketinin lideri Richard Spencer, Donald Trump’ın başkanlık yeminini etmesinin ardından ABD’nin başkenti Washington’da bir televizyon kanalına mülakat verirken, etrafında Trump karşıtları birikmeye başladı.

Kayıt devam ederken, Spencer’ın sağ tarafından doğru koşarak kadraja giren yüzü kapalı bir eylemci, ırkçı liderin yüzüne çok sert bir yumruk atıp, geldiği hızla geri kaçtı. Yumruğun şiddetiyle neye uğradığını şaşıran Spencer’ın saldırıdan sonra gözünün morardığı bildirildi.

İşte o anlar: