VİDEO | Tacizci Suriyeli darp edildi, medyadan 'aferin' geldi

Adana'da, kadınları taciz eden Suriyeli bir gencin bulunup dövülmesine ilişkin haber merkez medyada eleştiri içermeden yer buldu.

VİDEO | Tacizci Suriyeli darp edildi, medyadan 'aferin' geldi

Adana’da, kadınlara arkadaşlık teklif edip rahatsız ettiği anlara ait görüntülerini internette yayımlayan Suriyeli uyruklu Muhammet Dimo, ‘Adana Çevirme Radar’ sosyal medya grubu üyeleri tarafından yakalanıp dövüldü. Son dönemde Suriyelilere yönelik toplu linç haberlerinin eksik olmadığı Türkiye’de, sözkonusu olay için olumlu ifadelerin kullanıldığı ajans haberi ise merkez medyada noktasına virgülüne dokunmadan yer buldu.

Adana’nın Seyhan İlçesi Merkez Parkta meydana gelen olayda, edinilen bilgiye göre, Suriye uyruklu Muhammet Dimo, merkez parkta bulunan kadınları taciz etmeye başladı. Dimo, arkadaşlarına da o anları dakika dakika görüntüsünü çektirdi, daha sonra Dimo bu videoyu sosyal medya üzerinden paylaştı.

Kısa sürede büyük tepki toplayan görüntülerde şahsın kimliği ve nerede çalıştığını bulmak ise sosyal paylaşım sitesi ‘Facebook’ta kurulan; ‘Adana Çevirme Radar’ adlı topluluğa düştü. Dimo’yu bulup cep telefonuyla görüntüleyen grup, Suriyeli gence “Tüm Türkiye’den özür diliyorum. Türk kızlarından özür diliyorum” dedirtti. Dimo daha sonra da topluluk üyeleri tarafından darp edildi.

 

 

 

Olaya ilişkin AKP yandaşı İhlas Haber Ajansı’nın haberi ise Ciner Grubu’nun NTV’sinden Doğan Grubu’nun CNN Türk’üne, Demirören Grubu’nun Vatan’ından Albayrak Grubu’nun Sabah’ına kadar tüm sermaye gruplarının medya organlarında aynı şekilde yer buldu.

İHA’da yer alan haberdeki ilgili bölüm şöyle:

CNN Türk ise İHA’nın haberindeki ‘Vatandaşlar dedektif gibi buldu’ ara başlığını, haberinin ana başlığı haline getirmeye değer gördü.