VİDEO | Şişli'de büyük eylem: Veliler kaymakamlığın binasına dayandı

Şişli'de okullarının taşınmasını ve inşaat şirketine tahsis edilmesini protesto eden veliler yürüyüş düzenlendi.

VİDEO | Şişli'de büyük eylem: Veliler kaymakamlığın binasına dayandı

İstanbul’da arazisi AKP’li inşaat patronu Emrullah Turanlı’nın şirketi Taş Yapı’ya verildiği iddia edilen Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Kurtuluş Ortaokulu’na, Kurtuluş Ortaokulu’nun da bir başka okula taşınacağı iddiaları üzerine öğrenci ve veliler yürüyüş düzenleyerek eylem yaptı.

Çocuklarının başka okula gitmemesi için imza kampanyası yapan veliler  yürüyüşte “Okulumuzu bırakmak istemiyoruz”, “Kurtuluş Ortaokulu bizimdir” yazılı pankartlar açarak ve “Şişli uyuma, okuluna sahip çık!” sloganlarıyla yürüdü.

Basın açıklaması yapan veliler “Şişli Endüstri Meslek Lisesinin Kurtuluş Ortaokulu’na taşınması öngörülüyor. Buradaki öğrenciler de Mahmut Şevketpaşa Ortaokuluna gönderilecek. Burada sıkıştırılmış bir eğitim verilecek. Bizler Kurtuluş Ortaokulu velileri olarak buna karşıyız. Okulumuzdan vazgeçmek istemiyoruz. Bunun için her türlü yasal yolu deneyeceğiz. Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Kaymakamlığa ve bakanlığa gideceğiz. Bizi görmüyorlarsa çocuklarımızla oturma eylemine devam edeceğiz.Resmi bir karar yok ama çocuklarımıza Pazartesi günü eğitimlerine Mahmut Şevketpaşa Ortaokulu’nda öğlenci grup olarak devam edecekleri söylenmiş. Biz velilere bir şey söylenmedi. Sadece çocuklara söylenmiş. Emrivaki şekilde bir şeyler yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından veliler Şişli Kaymakamlığı’na doğru yürüyüşe geçti. Kaymakamlığa giren veliler dilekçelerini vermek ve kaymakamla görüşmek istedi. Yapılan toplantıda konunun vali yardımcısı ile görüşüleceğini belirten veliler kaymakamlık önünden ayrıldı.