VİDEO | Sedat Peker'den çetelerine çağrı: Sokağa hakim olacak dükkanlar açın

AKP'ye yakınlığıyla bilinen organize suç örgütü lideri Sedat Peker, çetelerine otopark ve büfe gibi mekanlar açıp sokaklara hakim olma çağrısı yaptı.

VİDEO | Sedat Peker'den çetelerine çağrı: Sokağa hakim olacak dükkanlar açın

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen çete reisi Sedat Peker’in geçtiğimiz günlerde İstanbul’da katıldığı bir açılışta sarfettiği sözler dikkat çekti.

Üsküdar Çamlıca Tepesi’nde MHP Eski Üsküdar Başkan Yardımcısı Vedat Aktepe’nin sahibi olduğu bir ‘dürümcü’ dükkanının açılışında konuşan Peker, kendisini dinleyenlere “Bu tip mekanlara sahip olabilmek için gayret gösterin. Bu tip mekanlar sokaklarda hakimiyet kurabilmeyi sağlar. Paranız olmazsa dört beş arkadaş birleşin. Ufak bir büfedir, otoparktır… Sokak alanına hakim olacak dükkanlar açmak için gayret gösterin” sözleriyle seslendi.

Hemen her mesajında muhalif isimlere yönelik ölüm tehditleri savurmasıyla bilinen Peker’in çetesi, 696 No’lu KHK ile “darbe girişimi ve terör eylemlerinin bastırılması için hareket ettiği” ileri sürülen sivillere cezai muafiyet düzenlemesi ile ilgili olarak ilk akla gelen yapılardan biri olarak biliniyor.

İşte Peker’in o sözleri: