VİDEO | PETKİM'e polis baskını sonrası, sendikacılar ve işçi temsilcilerine gözaltı!

PETKİM'de direnen işçilerin temsilcileri gözaltına alındı.

VİDEO | PETKİM'e polis baskını sonrası, sendikacılar ve işçi temsilcilerine gözaltı!

PETKİM önünde işçilerle birlikte direnişte olan Petrol-İş Sendikası yöneticileri ve temsilcileri gözaltına alındı.

PETKİM’de Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması nedeniyle başlayan eylemler sürüyor. PETKİM’de patronun eylem devam ederken içeriye mal yüklemek üzere kamyon sokmak istemesine işçiler engel oldu. Bunun üzerine patron polis çağırdı. Çevik kuvvetin fabrikaya girmesi üzerine Petrol-İş sendikası yöneticileri ve temsilcileri kamyonların önüne geçti. İşçiler çevikle karşı karşıya gelmesin diye işçilerin bahçede beklemesine karar verildi.

Evrensel‘in aktardığına göre, sendikacılar kamyonların önünden çekilmek için biri baştemsilci olmak üzere 4 temsilci hakkında verilen cezaların kaldırılmasını istediler.

Polis yetkilileri, “Bunu yarın yapılacak görüşmede gündeme getirirsiniz” deyince sendikacı ve temsilciler çekilmedi. Bir süre fabrika kapısı önündeki gergin bekleyiş sürdü. İşçiler, “Fabrikalar boşaltılsın”, “Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız, ya siz” sloganları attı. Petrol iş sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay’ın da aralarında bulunduğu tamamı sendika yöneticisi ve temsilcisi 12 kişi gözaltına alındı.

Polisin gözaltı yapmasıyla beraber işçilerin aileleri fabrikaya gelmeye başladı.