VİDEO | Öyleyse bir daha soralım: "Hayatımda FETÖ'yle ilişkim olmadı" diyen Abdullah Gül bu görüntülere ne diyecek?

Abdullah Gül'ün Fethullah Gülen'le ilişkisini reddetmesinin ardından sosyal medyada paylaşılan bir görüntü gündem oldu

VİDEO | Öyleyse bir daha soralım:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM’de kurulan Darbe Komisyonu’na Ocak ayında gönderdiği yanıtlardan birinde “Siyaset hayatımda FETÖ ve lideriyle ilişkim olmadı” şeklindeki iddialı sözler etmişti. Gül bugün bizzat Fethullah Gülen’in “Burayı ziyaret edenler arasında 50 milletvekili yanı sıra Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu bulunuyordu” sözleriyle dile getirdiği iddiadan sonra bir kez daha reddiye açıklaması yaptı.

Ancak sosyal medyada paylaşılan bir görüntü, Gül’ün sözlerini yalanlamaya yetiyor. Ortaya çıkan görüntülerde, Gülen Cemaati’ne ait Asya Finans’ın 1996 yılındaki açılışına katılan siyasilerden biri olarak Gül’ün, Fethullah Gülen için “Sadece partimizin değil başka partilerin de saygı duyduğu muhterem bir ilim adamıdır. Hocaefendidir” sözleri dikkat çekiyor. Gül konuşurken hemen arkasında Gülen’in de, açılışta yer alan kimi kişilerle sohbet ettiği görülüyor.

Not: Manifesto olarak Gül’ün Komisyon’a gönderdiği bu güldürücü cevabı sadece 40 saniyede çürütmeye yetecek bu görüntüyü o dönem haberleştirmiştik. Ancak milyonlarca vatandaşın gözüne baka baka söylenen bu yalana karşı sözkonusu görüntüyü bir kez daha okurlarımızın dikkatine sunmamız, AKP ve Gülen ortaklığının unutturulma çabası karşısında gerekli hale geldi.

http://gazetemanifesto.com/2017/07/12/abdullah-gulden-gulenle-gorusme-aciklamasi/