VİDEO | Otur, Sıfır: 'Başbakan' Binali Yıldırım 6 kelimeyi düzgün yazamadı

Öğrencilerin karne dağıtım törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım'ın akıllı tahta ile yaşadığı zor anlar kameralara yansıdı.

VİDEO | Otur, Sıfır: 'Başbakan' Binali Yıldırım 6 kelimeyi düzgün yazamadı

Ankara’da Cebeci Ortaokulu’nda 2016-2017 eğitim-öğretim yılı dönem sonu karne dağıtım törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım’ın akıllı tahta ile yaşadığı zor anlar kameralara yansıdı.

Bir cümle yazmak için uzun süre çabalayan Yıldırım’ın görüntüleri sosyal medyada alay konusu oldu. “Sevgili öğrenciler Başarılar ve iyi TATİLLER” yazmaya çalışan Yıldırım, yumuşak g şapka işaretini ve ö harfinin noktaları unutunca Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan uyarı aldı. Yılmaz’ın ilgili kelimeleri söyleyip işaret etmesine rağmen gereken düzeltmeyi yapmakta sorun yaşayan Yıldırım, “Oldum olası bu nooluyor anlamıyorum. Hangisinde var hangisinde yok bir türlü anlayamıyorum” dedi. Düzgün yazmakta da oldukça başarısız olduğu gözlenen Yıldırım’a yardım etmeye çalışan Bakan Yılmaz’ın ise, g harfinde şapka kullanımıyla ilgili olarak “g’ye yakın olanda var, ‘k’ya yakın olanda yok” şeklindeki tuhaf tanımlaması ve bu sırada onun da yardımcılarına bakması dikkat çekti.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi‏ “Başbakan yaklaşık 10 dakikadır canlı yayında 3 kişinin yardımıyla bir cümle yazmaya çalışıyor. Ülkeyi malesef bu adamlar yönetiyor!” mesajını paylaştı.