VİDEO | Kundakçı gericinin benzinlikteki görüntüsü ortaya çıktı: Yasak olmasına rağmen nasıl açıktan benzin aldı?

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan kişinin benzini açıktan aldığının ortaya çıkması yeni soru işaretlerine neden oldu.

VİDEO | Kundakçı gericinin benzinlikteki görüntüsü ortaya çıktı: Yasak olmasına rağmen nasıl açıktan benzin aldı?

Kadıköy’deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni kundaklama girişiminde bulunan M.A.Aligül’ün, bir akaryakıt istasyonunda, büyükçe bir pet şişeyle yakıt alırkenki anları güvenlik kameralarınca görüntüledi.

Servis şoförlüğü yaptığı öğrenilen şüphelinin, aldığı bu akaryakıt ile kundaklama olayını gerçekleştirdiği değerlediriliyor.

İşte o görüntüler:

 

Yasak olduğu halde nasıl aldı?

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni yakma girişiminde kullanılan benzinin nasıl edinildiğinin ortaya çıkışıyla, olayla ilgili yeni soru işaretlerine neden oldu.

Gözaltında bulunan Adıgül’ün Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni kundaklama girişiminde kullandığı benzini bir akaryakıt istasyonundan herhangi bir engellemeyle karşılaşmadan alabilmiş olması, aslında suç niteliği taşıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün 2015 Aralık ayının sonunda il genelindeki tüm benzin istasyonlarına gönderdiği yazıda, “molotof kokteylli saldırıların önüne geçilebilmek” amacıyla güvenlik önlemlerinin arttırılmasına ek olarak açıktan akaryakıt satışı için petrol istasyonlarına polis merkezlerinden yazı alınması zorunluluğu getirilmişti.

Açıktan akaryakıt almak isteyenlere karakoldan yazı getirme zorunluluğu

Kundakçı gericinin yasak olmasına rağmen pet şişeye doldurtmak suretiyle serbestçe benzin satın alması, olayın meydana gelmesinde akaryakıt istasyonunun da sorumluluğuna işaret ediyor. Kundakçı Adıgül eğer benzin satın alma işlemini emniyetin yazısındaki şart gereği karakoldan yazı alarak gerçekleştirmişse, bu kez emniyetin bu talebe hangi gerekçe ile onay verdiği sorusu da henüz yanıt bulabilmiş değil.