VİDEO | Konya'da Suriyelilere dönük linç girişimi

Konya'da dün gece Suriyelilere dönük linç girişimi yaşandı.

VİDEO | Konya'da Suriyelilere dönük linç girişimi

Konya’da bir grup Suriyeli bir kafeyi baskına gittikleri iddia edilerek linç edilmek istendi. Linç girişimi ve Suriyelilere saldırı anları cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

Olay, önceki akşam saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Alaaddin Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre bir kafeye baskına gittikleri iddia edilen yaklaşık 10 kişilik Suriyeli bir grup ile Türk vatandaşları arasında kavga çıktı. Kavga kısa sürede büyeyerek yola taştı ve Suriyelilere dönük linç girişimine dönüştü. Saldırıyı yapan kişilerin küfürler ederek “Öldürün” dedikleri duyulurken, polislerin Suriyelileri alıp götürmesine de engel olunmaya çalıştıkları görüldü.

Emperyalizmin cihatçı çetelere yol vererek Suriye’deki meşru iktidarı devirmek için yaptığı hamleler sonucunda ortaya çıkan tablo ülkemizi de derinden etkiliyor. AKP iktidarının da bu tablodaki payının açık olduğu ve 3 milyondan fazla Suriyeli’nin bugün ülkemizde yaşamak zorunda kaldığı biliniyor. 

Konya genelinde yaklaşık 150 bin Suriyeli göçmen yaşarken, Suriyeliler patronlar tarafından çok düşük ücretlere ve kayıt dışı olarak çalıştırılıyor.