VİDEO | Katliamda kolunu, KHK ile de işini aldıkları yetmedi: "2 bin polise karşı bir Veli" böyle gözaltına alındı...

19 Aralık Katliamı'ndakolu koparılan ve geçtiğimiz yıl da KHK ile ihraç edilen sosyolog Veli Saçılık yine gözaltına alındı.

VİDEO | Katliamda kolunu, KHK ile de işini aldıkları yetmedi:

2000 yılındaki 19 Aralık Katliamı’nda kepçe ile kolu koparılan ve geçtiğimiz yıl da OHAL KHK’sı ile ihraç edilen sosyolog Veli Saçılık yine gözaltına alındı.

Saçılık, Ankara Kızılay’da, tutuklanan eğitimciler Semih Özakça ile akademisyen Nuriye Gülmen’in eyleminin başladığı yer olan Yüksel Caddesi’nde yine önceki günleri aratmayacak şekilde polis ablukası varken TOMA ve barikatlar önünde oturmaya başladı. Burada “İşimizi geri istiyoruz” yazılı bir döviz açan Saçılık, polislerin kendisine saldırdığı ana kadar şunları söyledi:

“Bizler 199 gündür OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lere direniyoruz. Biz daima buna direndik ve direneceğiz. Ben diyorum ki, 2 bin polise karşı bir Veli vardır burada.”

Bu sırada hemen karşısında bulunan bir polis amirinin megafonla kendisine “Yapmış olduğun eylem kanunsuzdur. Burayı terk edin. Ayrılmadığın takdirde yasal işlem yapılacaktır” uyarısında bulunmasına Saçılık’tan “Hangi kanuna göre? Söyleyebilir misin? Kanunlar benden yana, anayasa benden yana. 2 bin polisle bir Veli’den korkuyorlar” cevabı geldi.

Ancak polisler Saçılık’ı sözlerine devam ettiği sırada darp ederek gözaltına aldı.

 

Bir kaç gün gözaltı isteyen savcı fikir değiştirdi

Savcının kendisi hakkında bir kaç gün gözaltında tutulması talimatı verdiğini açıklayan Saçılık, daha sonra serbest kaldı.

Saçılık serbest bırakılması kararını sosyal medya hesabından “Toplumsal dayanışma ve avukatımızın çabası sayesinde savcı fikir değiştirdi. Şuan serbestim. Direniş Daima.” ifadeleriyle duyurdu.