VİDEO HABER | Okul birincisi Yağmur'un ölümünde ihmal zinciri: Ailesi ve arkadaşları isyanda...

Okuduğu lisenin önünde bir otomobilin çarpmasıyla can veren Yağmur Özen'in ölümüne yol açan ihmaller, olayın 'cinayet'ten farksız olduğunu gösteriyor

VİDEO HABER | Okul birincisi Yağmur'un ölümünde ihmal zinciri: Ailesi ve arkadaşları isyanda...

Önceki gün İstanbul’da okuduğu lisenin önünde bir otomobilin çarptığı 16 yaşındaki öğrenci Yağmur Özen hayatını kaybetti. Okulunda bölümünün en başarılı öğrencisi olduğu öğrenilen Özen’in ölümüne kırmızı ışıkta geçen bir sürücünün sebep olduğu iddia edilse de, ailesi ve arkadaşları yetkililerin uyarılara rağmen almadığı önlemlere dikkat çekip isyan etti.

Doktor olmak istediği ve bölümünün en başarılı öğrencisi olduğu öğrenilen Yağmur için Kadıköy Söğütlüçeşme Cami’nde önceki gün cenaze töreni düzenlendi. Cenazede genç kızın babası Mustafa Özen taziyeleri kabul ederken yakınları tarafından teselli edildi. Okul ve sınıf arkadaşları da Yağmur’u son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

“Geliyorum” diyen cinayet

Özen’in yakınlarını yasa boğan olaya ilişkin dün ajanslara yansıyan haberlerde ise, kırmızı ışıkta durmayan sürücünün yol açtığı öne sürülmüştü. Ancak Manifesto’nun ulaştığı görüntüler, cinayet niteliğindeki kazada faillerin 1’den fazla olduğunu gözler önüne seriyor.

Yağmur Özen’in okuduğu 50. Yıl Tahran Lisesi, Kadıköy Göztepe Parkı’nın yanında bulunuyor. Okulun önünde veya yakınında hız kesici kasisin bulunmaması, trafik ışıklarının ise okul binasının önündeki tek yönlü yolda girişe yakın olması gerekirken ileride olması kazaya davetiye çıkarıldığını gösteriyor.

Olayın meydana geldiği noktaya yakın bir güvenlik kamerasının kaydettiği görüntülerde, okuldan çıkarak kardeşi Yaprak’la birlikte karşıdan karşıya geçmeye hazırlanan Yağmur’a ileride son süratle gelen otomobilin çarptığı ve çarpmanın şiddetiyle havaya uçurduğu görülüyor. Ağır şekilde yaralanan liseli öğrenci, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

 

Okul arkadaşları isyanda

Yağmur’un okul arkadaşları, göstere göstere gelen ölüm nedeniyle belediyeyi suçluyor. “Daha önceden belediyeye buranın okul önü olduğunu kavis koymaları gerektiğini, ışıkların ileride değil okul önünde olması gerektiğini belirtmiştik” diyen arkadaşları, daha önceleri de yaşanan ölüm tehlikeleri nedeniyle sayısız kez sürücülerle kavgaların yaşandığını, ancak ne okul yönetiminin ne de belediyenin kulak asmadığını belirtiyor.

Sürücü tutuklandı

Yağmur Özen’in ölümüne sebep olan 23 yaşındaki kadın sürücü, kazadan sonra polise teslim oldu. Sürücünün gözaltı işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi. Yağmur’un ailesi ise, sürücünün cezasının sonuna kadar çekmesini ve benzer bir cinayetin daha yaşanmaması için olayın duyurulmasını istiyor.

(Fotoğraflar: Kadıköy Life)