VİDEO | Gaziantep Emniyeti önünde çatışma: İşte olay yerinden ilk görüntüler...

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde silahlı saldırı düzenlendi.

VİDEO |  Gaziantep Emniyeti önünde çatışma: İşte olay yerinden ilk görüntüler...

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde saat 15.23 sıralarında peş peşe silah sesleri gelince bölgeye takviye ekipler ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Gaziantep valiliğinden yapılan açıklamada saldırıda bir polisin hafif yaralandığı, bir saldırganın öldürüldüğü belirtilirken, ikinci saldırgana dair bilgi verilmedi.

Valiliğin açıklamasında şunlar ifade edildi:
“İlimizde bugün saat 15.20 sularında İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası araç giriş kontrol bölümündeki polis noktasına silahlı saldırıda bulunulmuştur. Saldırıya polis noktasında görevli polis memurlarımızca anında karşılık verilmiş ve saldırgan etkisiz hale getirilmiştir. Bu menfur saldırıda bir polis memurumuz hafif şekilde yaralanmıştır. Hastanede tedavi altına alınan polis memurumuzun hayati tehlikesi bulunmamaktadır.”

Valilik, gelişmelerle ilgili ayrıca bilgi verileceğini duyurdu.

Güncelleme

Gaziantep 27 gazetesi muhabiri Muharrem Türkoğlu, Habertürk canlı yayınında bir polisin yaşamını yitirdiğini, saldırganlardan birinin otoparkta sıkıştırıldığını, diğerinin de kaçtığını söyledi. AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da şüpheli bir araca yönelik de operasyon düzenlendiğini belirtti.


Saldırganlardan birinin öldürüldüğü öğrenilen olayda görgü tanıkları bir polisin de yaralandığını söyledi. Olayda bir kişinin de kaçtığı değerlendiriliyor.

İHA muhabiri Orhan Akın “Kaçan teröristin bizim büromuzun da bulunduğu binaya girdiği değerlendiriliyor. İş hanında şu an polis operasyon başlattı” dedi.

Çatışma anları ise kameralara böyle kaydedildi: