VİDEO | Erdoğan açılışta meydandakileri azarladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Üsküdar-Ümraniye Metrosu'nun açılışında meydandakilerden sorduğu soruya cevap alamayınca sinirlendi.

VİDEO | Erdoğan açılışta meydandakileri azarladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Üsküdar-Ümraniye Metrosu’nun açılışında yaptığı konuşmada meydandakilere soru sordu, meydandakilerden yanıt gelmeyince sinirlendi.

Meydandakilere “İslam dünyası nereye bakıyor?” diye soran Erdoğan, beklediği cevabı alamayınca “Yahu sesiniz çıkmıyor!” diye tepki gösterdi. Erdoğan, daha sonra cevabını kendi vererek “İslam dünyası Türkiye’ye bakıyor!” iddiasında bulundu. 

 

ZORLA GETİRİLDİLER

Açılışı yılan hikayesine dönen Üsküdar-Sancaktepe metro hattının ilk etabının açılışı için kamunun bütün imkanları seferber edildi.

Sözcü‘nün haberine göre, İBB personeli otobüslerle açılış törenine taşındı, olağan meclis oturumu da 4 saat erken yapıldı. 

Ayrıca Üsküdar’da okullardan da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla öğrenci taşındı. Müdürlük, ders saatinden feragat edip katılıma dahil olacak öğrencilerin velilerinden imzalı kağıt istedi.

Oğlunun ders saatinde metro açılışına götürülmek istenmesine tepki gösteren bir veli, kendisi gibi pek çok velinin bu sebeple çocuğunu okula göndermediğini belirtti. Bazı veliler ise atacakları ve atmayacakları imzalar ile kendilerinin fişlendiğini iddia etti. Bir başka veli ise tepkisini şu cümlelerle gösterdi: “Ben Halide Edip Adıvar Anadolu Lisesi’nde okuyan bir öğrencinin velisiyim. Oğlum dün akşam bunu imzalamam için bana getirdi. Öğretmenleri özellikle zorunludur demiş, şok oldum. Bu yüzden okula gitmesine izin vermesem de bu durum beni sinirlendirdi.”