VİDEO | El Bab'da hayatını kaybeden askerin yakını isyan etti: Kimin için ve ne için savaşıyoruz?

El Bab'da yaşamını yitiren askerin akrabası konuştu.

VİDEO | El Bab'da hayatını kaybeden askerin yakını isyan etti: Kimin için ve ne için savaşıyoruz?

Suriye’nin El Bab kentinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatı’nda dün ve bugün toplam 10 asker yaşamını yitirdi. Askerlerden Uzman Çavuş Mahmut Uslu’nun acı haberi ailesine ulaştırıldığı sırada bir yakını eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “öfkeli çocuklar” sözleri üzerinden isyan etti. Şehit yakını, “Şey diyorlardı ya; ‘sadece isyankar bir azınlık’… Kimin için ve ne için savaşıyoruz?” diye sordu.

 

Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı’nın El Bab operasyonu sırasında yaşamını yitiren Uzman Çavuş Mahmut Uslu’nun Kartal Atalar Mahallesi’nde yaşayan annesi Mürşide Uslu’ya askerler tarafından acı haber verildi.

Anneye ikinci acı

Mahmut Uslu annesi Mürşide Uslu’nun polis memuru eşi Ali Uslu’nun da 25 yıl önce Kartal Yakacık’taki bir uyuşturucu operasyonu sırasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

“Kimin için ve ne için savaşıyoruz?”

Uzman Çavuş Uslu’nun teyzesinin eşi Veysel Oğuz, gözyaşları içerisinde konuşarak, “Söylenecek bir şey yok ki. Ne için ve neden savaştığımızı bilmiyoruz bile. Bunu çıkıp bir insan anlatamıyor, ikna edemiyor, söyleyemiyor. Kimin için ve ne için savaşıyoruz? Bu çocuklar ne için gidiyorlar. Geçmişte doğudan gelen şehitlerimiz vardı. Bir de El Bab’ımız çıktı. Söyleyebilecek başka bir şeyim yok.” dedi.