VİDEO | Düzce'de işçiler kendilerini tehdit eden Türk Metal yöneticilerini kovdu!

Düzce'de direnişe geçen metal işçileri kendilerini tehdit eden sarı sendika Türk Metal yöneticilerini kovdu.

VİDEO | Düzce'de işçiler kendilerini tehdit eden Türk Metal yöneticilerini kovdu!

Düzce’de bulunan TEKNOROT fabrikasında çalışan işçiler, işbirlikçi sarı sendika Türk Metal’in sözleşmede düşük zamma imza atmasına isyan etti.

İki vardiyada iş durduran ve fabrikayı terk etmeyen işçiler, sendikacılara “Bizden habersiz nasıl imza attıysanız gelin düzeltin” diye seslendi. Kendilerini provakatörlükle suçlayarak, iş başı yapmaları için tehdit eden sendikacıları döverek geri gönderen işçiler, sendikacılara ve patrona “İş ekmek yoksa barış da yok” diye seslendi.

“Gemileri yaktık”

Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde otomotiv yedek ürünleri alanında faaliyet gösteren TEKNOROT işçileri, sendikacılarla yaptıkları görüşmede 510 liralık zam talebinde anlaşma sağlandı. Sendikacılar son ana kadar bu talebin arkasında olduklarını söyledi. Patronun kabul etmemesi üzerine sendikacılar “Gemileri yaktık greve çıkıyoruz”açıklamasını yaparken, 13 Mayıs’ta greve çıkma kararı alındı. İşçiler greve hazırlanırken dün kendilerinden habersiz anlaşmaya varıldığını öğrendi. Zammın 198 lira ile 300 lira arasında olduğunu öğrenen işçilerin tepkisi büyük oldu.

İşçiler fabrikayı terk etmiyor

8-16, 16-24 ve 24-8 olmak üzere üç vardiyada 1200 işçi iş durdurdu ve fabrikayı terk etmeme eylemine başladı. Fabrikanın önünde toplanan işçiler sık sık “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganlarını attı. Sendikacıların kendilerinden habersiz düşük zamma imza atmasına öfkelenen işçiler, “Sendika bizi işverene sattı” dedi. Türk Metal Düzce Şubesi Başkanı Murat Ardıç basına yaptığı açıklamada işçilerin provokasyona geldiğini ileri sürerek “Biz işçimizi satmadık” dedi. İşçilerin yanına gelen sendikacılar ise “Nankörlük yapmayın kan çıkar” diyerek işçileri tehdit etti.

İşçiler öfkelendi

Bu duruma öfkelenen işçiler sendikacıların üzerine yürüdü. Tartaklanan sendikacılar geri gitmek zorunda kaldı. Sendikacıların gazetelerde çıkan demeçlerinin yalan olduğunu söyleyen işçiler, sendikacılara “Bizden habersiz nasıl imza attıysanız gelin düzeltin, imzanızı geri alın” diye seslendi. Öte yandan eylem nedeniyle fabrikanın güvenlik görevlileri işçiler ve fabrika yönetim binası arasında barikat kurdu. Bölgeye jandarma ekipleri de sevk edildi. Tüm bu gelişmelerden sonra Türk Metal Sendikası’nın örgütlük olduğu diğer fabrikalardan da işçilerin sesleri yükselmeye başladı. TEKNOROT işçilerinin üye oldukları Türk Metal’den istifa ettikleri de gelen bilgiler arasında.