VİDEO | "Dinimizde putperestlik yoktur" diyerek Atatürk büstüne saldırdı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde tahra adı verilen kesici aletle Atatürk büstüne saldırıldı.

VİDEO |

Geçtiğimiz Mayıs ayında Sakarya’da Atatürk heykeline baltayla saldırılmasının ardından bu kez Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde tahra adı verilen kesici aletle Atatürk büstüne saldırıldı.

Siverek’te bugün öğlen saatlerinde başında sarık bulunan ve seyyar satıcı olduğu öğrenilen Mehmet Malbora adlı gerici, “Dinimizde putperestlik yoktur” diye bağırarak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk büstüne elindeki tahra ile zarar vermeye kalkıştı.

Elindeki tahrayla büste rastgele vurarak zarar veren ve “Dinimizde putperestlik yoktur. Putperestliğe sahip çıkanlar peygamberin soyundan mıdır?” diye bağıran saldırganı görenler durumu polise bildirerek engel olmaya çalıştı. Olanlar meydanın yakınındaki Siverek İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından fark edilirken, hızla meydana gelen jandarma ve polisin saldırganı bir süre izlemesi dikkat çekti.

 

Daha sonra polisin müdahalesiyle gözaltına alınan saldırgan, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Şanlıurfa Valiliği tarafından da olayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, saldırganın aklı dengesinin bozuk olduğu öne sürülüp, Atatürk heykeline zarar vermesinin engellendiği belirtildi.