VİDEO | CHP'nin eski milletvekilinden 'Evet' çıkışı

CHP'nin eski bir milletvekili "Evet" dedi.

VİDEO | CHP'nin eski milletvekilinden 'Evet' çıkışı

CHP’nin eski milletvekili Faik Tunay, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda ‘Evet’ oyu vereceğini açıkladı.

Tunay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “16 Nisan sabahı koalisyonsuz, istikrarlı, güçlü bir Türkiye için sistem değişikliğine ‘Evet’ diyorum” dedi.

Tunay, paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı: “Referandum ölüm kalım meselesi değil, evet diyen de olacak, hayır diyen de olacak ve referandum bittikten sonra biz, binlerce yıldır olduğu gibi Anadolu’da bir arada, kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Bu topraklar üzerinde yıllardır, Türk-Kürt, Sünni-Alevi, Sağ-Sol diyerek bizi bölmeye çalıştılar ama her seferinde aklıselim ile hareket ederek bu oyunları boşa çıkardık, referandum sürecinde bu sefer Evet-Hayır üzerinden aynı oyunlar oynanmak isteniyor, her zaman olduğu gibi aklıselim ile hareket etmek zorundayız”

CHP içindeki cemaatçi

Tunay milletvekilliği döneminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayıyla tam dört kere Fethullah Gülen ile görüştüğünü açıklamıştı. 15 Temmuz sonrasında yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen Tunay CHP içerisindeki Fethullah Gülen unsurlarından biri olarak biliniyordu. Hatta 2014 yılında yaptığı bir açıklamada Tunay “Ben CHP’li değilim, sadece CHP’den Milletvekili seçildim, Özal hayranı bir siyasetçiyim” demişti.

Mesut Yılmaz döneminde ANAP’ta siyasi faaliyet yürüten, sonrasında Mustafa Sarıgül’ün kurduğu “Türkiye Değişim Hareketi”ne katılan Faik Tunay, son olarak 2010 yılında CHP Parti Meclisi üyesi olmuş ve 2011 yılındaki seçimlerde de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından aday gösterilerek CHP İstanbul Milletvekili seçilmişti. 

Tunay, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde aday gösterilmediği gerekçesiyle CHP’den istifa etmişti.