VİDEO | Cemaat televizyonunda 7 dakika: 'Sümsük'e yaptığı övgüler Süleyman Soylu'nun kabusu oldu

Hükümet üyeleri arasında muhalefete yönelik hakaret ve saldırı yarışı konusunda en önlerdeki yerini kimseye bırakmama çabası dikkat çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, 2011 yılında Fethullah Gülen ve cemaatini övdüğü görüntüler yeniden gündem oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2011 yılında Cemaat’in Türkiye’deki faaliyetleri konusunda uyarılarda bulunan ve Fethullah Gülen’e tepki gösteren CHP ve MHP’yi hedef alıp... View Article

VİDEO | Cemaat televizyonunda 7 dakika: 'Sümsük'e yaptığı övgüler Süleyman Soylu'nun kabusu oldu

Hükümet üyeleri arasında muhalefete yönelik hakaret ve saldırı yarışı konusunda en önlerdeki yerini kimseye bırakmama çabası dikkat çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, 2011 yılında Fethullah Gülen ve cemaatini övdüğü görüntüler yeniden gündem oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2011 yılında Cemaat’in Türkiye’deki faaliyetleri konusunda uyarılarda bulunan ve Fethullah Gülen’e tepki gösteren CHP ve MHP’yi hedef alıp şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bir taraftan Sayın Bahçeli, Fethullah Gülen hakkında diğer taraftan İsa Gök yine Fethullah Gülen ve onunla birlikte hizmette bulunan insanlar hakkında ipe sapa gelmez, bir merkezden yönetildiği apaçık olan açıklamalarda bulunuyorlar. Bunu tesadüf olduğunu bana kimse söylemesin”.

Bu sözleri sarfettikten 1 yıl sonra AKP’ye üye olan, daha sonra da ‘bakan’lıkla ödüllerndirilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde de “15 Temmuz, Türkiye’de kim tarafından yapıldı? Hepimiz aklı başında insanlarız. Şu Fetullah Gülen denen sümsüğün bu işi yapabileceğine inanabiliyor muyuz?” diye sormuştu.

Süleyman Soylu, ‘FETÖ’ soruşturmaları kapsamında kapanan Samanyolu TV’deki konuşmasında 7 dakikayı aşkın süre boyunca Gülen’i ve cemaatini övmüştü: