VİDEO | Cam işçileri tüm fabrikalarda eylemlerine devam ediyor

Şişecam işçileri ülke genelindeki yedi ayrı fabrikada grev yasağına karşı eylemlerine bu hafta da devam ediyor.

VİDEO | Cam işçileri tüm fabrikalarda eylemlerine devam ediyor

24 Mayıs’ta yapılacağı ilan edilen Şişecam grevinin sermayenin iktidarı AKP’nin kararıyla, “milli güvenliği bozucu nitelikte” olduğu gerekçesiyle yasaklanmasına karşı cam işçilerinin tepkisi fabrikalarda eylemlerle devam ediyor.

Şişecam işçilerinin örgütlü olduğu Kristal-İş ile Şişecam patronu arasındaki toplu iş görüşmelerinde yaşanan uzlaşmazlık sonrası alınan grev kararı, 22 Mayıs tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile yasaklanmıştı.

Hukuksuz karara karşı işçilerin geçtiğimiz hafta başlattığı her vardiyada birer saat olmak üzere günde 3 saat iş bırakma ve işyerini terk etmeme eylemleri, Şişecam’a ait tüm fabrikalarda tüm işçilerin katılımıyla sürüyor.

Eylemler Kristal-İş’in örgütlü olduğu Şişecam’a bağlı Trakya Cam San. A.Ş. Trakya ve Mersin Fabrikası, Şişecam Otomotiv A.Ş. Otocam Fabrikası, Trakya Yenişehir Cam San. A.Ş. Yenişehir Fabrikası, Anadolu Cam San. A.Ş. Mersin Fabrikası, Anadolu Cam Yenişehir San. A.Ş. Yenişehir Fabrikası, Paşabahçe Cam San. ve Tic. A.Ş. Kırklareli ve Eskişehir Fabrikası, Cam Elyaf San. A.Ş. Cam Elyaf Fabrikası olmak üzere 7 ayrı fabrikada da devam ediyor.

İşte Camda Sınıf Tavrı‘nın aracılığıyla fabrikalardan elimize ulaşan eylemlerden bazı görüntüler:

 

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, masa ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, kalabalık ve açık hava