VİDEO | Cam işçileri kararlı: AKP'nin grev yasağına karşı mücadele büyüyor!

Kristal-İş üyesi Şişecam işçileri, grev yasağına karşı üretimi durdurma eylemlerini büyüterek sürdürüyor.

VİDEO | Cam işçileri kararlı: AKP'nin grev yasağına karşı mücadele büyüyor!

Kristal-İş üyesi Şişecam işçileri, grev yasağına karşı üretimi durdurma eylemlerini büyüterek sürdürüyor.

Şişecam yönetimiyle toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşılamaması üzerine 24 Mayıs’ta tüm işyerlerinde yapacakları grev “milli güvenliği bozucu” nitelikte olduğu gerekçesiyle patron partisi AKP tarafından yasaklanan Kristal-İş üyesi Şişecam işçileri, üretimi durdurarak Şişecam yönetimini ve Hükümet’i protesto ettiği eylemlerine bugün de devam etti.

Dün sabah vardiyasında saat 08.00-09.00 arasında şalterleri indiren işçilerin eylemi, bugün diğer vardiyalardaki işçilerin 16.00-17.00 ve 01.00-02.00 saatleri arasında üretimi durdurmasıyla büyüyecek.

Şişecam yönetiminin geri atmaması halinde üretimi durdurma saatlerinin arttıracaklarını belirten işçiler, 1’er saatlik eylemlerini ileriki günlerde arttırarak her vardiyada 2’şer saat olmak üzere günde toplam 6 saat iş bırakmaya hazırlanıyor.

Öte yandan üretimi durduran ve fabrika içerisinde bekleyen Şişecam işçilerine yönelik patron baskısının başladığı belirtiliyor. Evrensel‘de yer alan bilgiye göre, Kırklareli’ndeki fabrikada işyerini terk etmeyen işçilere yemek verilmedi, dışarıdan içeriye yemek sokulması da engellendi. Duruma tepki gösteren cam işçileri, bu baskılara karşı da dayanışma çağrısında bulundu.

Kristal-İş: Şişecam işçisi tarih yazıyor

Şişecam işçilerinin grev yasağına karşı eylemleri devam ederken, Kristal-İş Genel Merkezi de yaptığı yazılı açıklamayla “Şişecam işçisi tarih yazıyor. Grev yasakları bizi yıldıramaz” dedi.

Cam işçisinin grev yasaklarına “artık yeter” dediği belirtilen açıklamada, “Hem kendileri için, hem de tüm işçi sınıfı için, grev yasaklarına direniyor. İşvereni de hükümeti de defalarca uyardık; ‘cam işçisinin kararlılığını, birliğini denemeye kalkmayın’ dedik. ‘Cam işçisinin tarihine bakın size yeter’ dedik. Bugün gelinen durumda da cam işçisi geçmişine yakışır yeni bir tarih yazıyor” denildi.

Cam işçilerinin işlerine ve geleceklerine sahip çıkmak için işyerlerini terk etmediği ve işverene uyarılarda bulunduğu vurgulanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Üyelerimiz, işçi sınıfı adına yeni bir sayfa açıyor. Artık grev yasakları bizleri yıldıramaz. Üyelerimizin amacı, hakları olanı almak, işyerlerine ve Kristal-İş geleneklerine sahip çıkmak. Kendi geleneğini unutan, hukuk tanımayan Şişecam işverenine gerekli hatırlatmayı yapmak. Sürecin başından itibaren üyelerimizin talepleri doğrultusunda hareket edeceğimizi bildirmiştik ve bugün de geçmişten gelen geleneğimizle, üyelerimizin istekleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Grev yasakları cam işçisini ve Kristal-İş Sendikası’nı yıldıramaz. Haklı mücadelemizde tüm sendikaları, sivil toplum örgütlerini, basını ve kamuoyunu yanımızda görmekten onur duyarız.”

İşte bugün Kırklareli Paşabahçe Cam ve Eskişehir Şişecam fabrikalarından işçilerin eylem görüntüleri:

 

 

(Görüntüler: Camda Sınıf Tavrı)

http://gazetemanifesto.com/2017/05/25/video-cam-iscileri-grev-yasagina-karsi-ayakta-fabrikalarda-uretim-durdu/