VİDEO | Cam işçileri grev yasağına karşı ayakta: Fabrikalarda üretim durdu

Şişecam işçileri, grev yasağına karşı fabrikalarda üretimi durdurarak Şişecam patronunu ve hükümeti protesto ediyor.

VİDEO | Cam işçileri grev yasağına karşı ayakta: Fabrikalarda üretim durdu

Patron partisi AKP’nin kararıyla bir kez daha grevleri yasaklanan Şişecam işçileri, fabrikalarda üretimi durdurarak Şişecam patronunu ve hükümeti protesto ediyor.

Kristal-İş Sendikası’nın Trakya Cam AŞ, Paşabahçe Cam AŞ, Anadolu Cam Elyaf AŞ, Anadolu Cam Yenişehir AŞ, Trakya Yenişehir Cam AŞ ve Şişecam Otomotiv AŞ ile bunlara bağlı işyerlerinde aldığı grev kararı, “milli güvenliği bozucu nitelikte” olduğu gerekçesiyle ve  Bakanlar Kurulu imzasıyla 60 gün süreyle ertelenmişti.

Kararı protesto eden işçiler Bursa, Mersin, Eskişehir ve Lüleburgaz’daki Şişecam fabrikalarında dün başlattıkları eylemlere bugün de devam ediyor.

Bursa Yenişehir Anadolu Cam fabrikasında işçiler bugün sabah 08.00-09.00 saatlerinde arasında üretimi durdurarak fabrika önlerinde yürüyüş düzenlendi. Hukuksuz grev yasağını protesto eden yüzlerce işçi, “Grev, işgal, direniş”, “Şişecam zammını al başına çal” sloganlarıyla yürüdü.

 

 

Grev yasağına karşı üretimin durduğu bir başka adres ise Lüleburgaz’daki Şişecam Trakya Cam Fabrikası oldu. Şalterleri indiren işçiler alkışlar eşliğinde üretim alanlarını terk edip fabrika önünde eyleme başladı.

 

 

Şişecam Grubu’na bağlı Lüleburgaz’daki Trakya Cam Otocam Fabrikası’nda da işçilerin tam katılımla üretimi durdurarak eyleme geçtiği öğrenildi.

Kristal-İş üyesi cam işçileri ,Bursa ve Eskişehir’le birlilkte 4 ilde Şişecam’a bağlı 5 ayrı fabrikada vardiya çıkışlarında eylemdeydi. Vardiya giriş çıkışlarında fabrikalardan “Grev, işgal, direniş sloganları yükseldi.

Hukuksuz grev yasağı kararına ve Şişecam yönetimine karşı cam işçilerinin eylemlerinin önümüzdeki günlerde artarak devam etmesi bekleniyor.