VİDEO | Berkin'in annesini yuhalatan Erdoğan, "Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler" dedi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün komünist şair Nazım Hikmet'in "Kız çocuğu" şiirini diline doladı.

VİDEO | Berkin'in annesini yuhalatan Erdoğan,

2013 Haziran Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesini bir seçim mitinginde yuhalatan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün komünist şair Nazım Hikmet’in “Kız çocuğu” şiirini diline doladı.

Erdoğan, Saray’da Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan çocukları kabulünde yaptığı konuşmada ”Çocuklar öldürülmesin. Büyüklerin yol açtığı savaşların faturası çocuklara kesilmesin. Büyüklerin vurdumduymazlığının bedelini minik bedenler ödemesin” dedi.

Erdoğan daha sonra da, Nazım’ın Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan atom bombalarıyla ölen çocuklar anısına 1956’da yazdığı  ”Kız Çocuğu” şiirinden de bir bölümü okudu.

Erdoğan “Bakınız bizim bir şairimiz ne diyor? ‘Benim sizden kendim için hiçbir şey istediğim yoktur. Şeker bile yiyemez ki kağıt gibi yanan çocuk. Çalıyorum kapınızı, teyze, amca, bir imza verin. Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler.’ Evet çocuklar öldürülmesin. Büyüklerin yol açtığı savaşların faturası çocuklara kesilmesin. Büyüklerin vurdum duymazlığının bedelini minik bedenler ödemesin. Kısa bir süre önce Suriye’de kimyasal silahlarla öldürülen iki ikiz çocuğun babasını ülkeme davet ettim. Hemen çocuklarını gömdükten bir gün sonraydı kendisini Hatay’da ağırladım. İki ikiz yavrusunu kucağında görüntüleyen dünya basını acaba bu olay karşısında ne dedi? O iki yavru inanıyorum ki yüzlerce binlerce çocuk Suriye’de kimyasal silahlarla öldürülmüştü. Bu tür ölümler olmasın diyoruz. Türkiye olarak bu haksızlığa isyan ederek içeride ve dışarıda ciddi çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Gülsüm Elvan’ı yuhalatmıştı

Erdoğan Başbakan olduğu dönemde, 31 Mart 2014 tarihli seçimler çerçevesinde geldiği Gaziantep’te Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan’ı hedef almış ve yuhalatmıştı:

Geçenlerde İstanbul’da bir cenaze yaşandı. Maalesef terör örgütlerinin içine aldığı, terör örgütlerinin içinde ne yazık ki yüzü poşulu, eline sapan verilmiş, cebinde demir bilyelerle olan bir çocuk orada maalesef bir biber gazına muhatap oluyor. Polis, orada yüzü poşulu, elinde sapanla, demir bilyeleri savuran o kişinin kaç yaşında olduğunu nereden ayıracak? Ama bu Kılıçdaroğlu her zamanki gibi yalanını söylüyor, ‘ekmek almaya giden çocuk’ diyor. Dürüst ol, dürüst. Ne ekmek alması ne alakası var? Çok enteresan, annesi ‘Evladımın katili başbakan’ diyor. Ben evlada sevgiyi, muhabbeti bilirim ama sizin evladınızın mezarına karanfil ve demir bilyeler atışınızı pek anlamadım. O demir bilyeleri niçin atıyordu mezarına? Neyin mesajını veriyorsun?