VİDEO | Başkanlık Anayasası görüşmelerinde Meclis'te kavga çıktı, 3. madde kabul edildi

Başkanlık Anayasası'nın 3. madde görüşmelerinde Meclis'te kavga çıktı.

VİDEO | Başkanlık Anayasası görüşmelerinde Meclis'te kavga çıktı, 3. madde kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda, Başkanlık Anayasası teklifinin 1. turunda, 3. maddenin görüşülmesi tamamlandı. Üçüncü madde için oylamaya geçildi. Oylama sırasında AKP ve CHP’li vekiller arasında yumruklu kavga çıktı. Meclis’te çıkan kavga sonrasında 3. madde yeniden oylandı.

341 “Evet” oyu, 139 “Ret”, 3 boş, 2 geçersiz oy kullanıldı. 3. madde de kabul edildi. Anayasa değişikliği teklifinin üçüncü maddesi seçilme yaşını 25’ten 18’e indirilmesini öngörüyordu.

1 saatlik aranın ardından 4. maddenin görüşülmesine başlandı.

CHP’li vekil Tuncay Özkan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “AKP’liler kadın vekilimize saldırıp telefonunu gasp ederek bu görüntüleri silmek istedi! Başbakan ve M.Elitaş açık oy kullanırken yakalandı.” dedi.

 

 

Oylama sırasında darp edilen CHP’li vekil Fatma Kaplan Meclis kürsüsünde yaptığı açıklamada,”Bir Grup Başkanvekiline bir kadına fiziki müdahalede bulunmak hiç yakışmıyor. Buradan bir kere daha sizi kınıyorum sayın Elitaş. İdari amiri sizi de kınıyorum. Resmen telefonu elimden gasp ettiniz. Fiziki müdahalede bulundunuz. Boynumun halini görüyor musunuz?

Yalancı da sizsiniz, insanlarını kandırıyorsunuz. Bir kadına saldırabilecek kadar gözü dönmüş olmanıza, bir kadına vbu kadar müdahale edebilecek kadar başkanlık hırsına bürünmüş olmanızı kınıyorum. Bir kere daha söylüyorum. Yere batsın saraylarınız, yere batsın başkanlığınız, yere batsın anayasanız, yere batsın hırsınız.” dedi.