VİDEO | Bakan Şimşek "Esad'sız anlaşmada ısrar olmaz" dedi, Bakanlığı yalanladı!

Hazine Müsteşarlığı, Mehmet Şimşek'in, "Türkiye'nin artık Esad'sız bir anlaşmada ısrar edemeyeceği" sözlerinin yorum olduğunu öne sürdü.

VİDEO | Bakan Şimşek

Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılan açıklamada, Hazine’den Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in, Davos’ta katıldığı paneldeki sözlerinin bazı haber ajanslarınca çarpıtıldığı belirtilerek, “Türkiye’nin artık Esad’sız bir anlaşmada ısrar edemeyeceğine” yönelik haberlerin ‘yorum’ olduğu ileri sürüldü.

Hazine Müsteşarlığı, yaptığı açıklamada Başbakan Yardımcısı Şimşek’in Davos’ta konuşmacı olarak katıldığı panelde söylediklerinin Sputnik Haber Ajansınca konu bağlamından çıkarıldığını iddia edildi. Açıklamada, Şimşek’in katıldığı “Suriye ve Irak: Anlaşmazlığı Bitirme” panelinde, Suriye meselesine ilişkin gelen bir soru üzerine “Suriye’deki trajedinin müsebbibinin Esad olduğunu, Esad’ın içinde olduğu bir çözümü içselleştirmenin mümkün olmadığını, Amerika’nın üzerine düşeni yapmadığını, Rusya ve İran’ın sahada durumu değiştirdiğini ve bundan sonra esas odaklanılması gereken konunun ateşkes ile insanların hayatının korunması olduğunu ‘net’ bir şekilde ifade ettiği savunuldu.

Açıklamada, “Sputnik Haber Ajansı konuyu bağlamından çıkartarak Başbakan Yardımcımızın “Türkiye artık Esad’sız bir anlaşmada ısrar edemez” dediği yönünde bir algı oluşturmaya çalışmıştır. Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek’in hiçbir şekilde haberde yer verildiği gibi bir ifadesi olmamıştır. Bu Sputnik Haber Ajansının kendi yorumudur” ifadeleri kullanıldı

İşte Bakan’ın Hazine tarafından yalanlanan sözleri: