VİDEO | AKP Türkiyesi'nden TV manzaraları: Stüdyoya deve sidiği getirildi, "şifadır" denildi

Habertürk TV'de ilahiyatçılar deve sidiğinin şifalı olup olmadığını tartıştı, stüdyoya bir kavanoz deve sidiği getirildi.

VİDEO | AKP Türkiyesi'nden TV manzaraları: Stüdyoya deve sidiği getirildi,

Ciner Holding’e ait Habertürk TV’de Veyis Ateş’in sunduğu programda Caner Taslaman ile İlahiyatçı Ebubekir Sifil, ‘deve sidiğinin şifalı olup olmadığı’ konusunda hadislerin kaynağını ve güvenilirliğini tartıştı. Programda stüdyoya bir kavanoz sidik de getirilerek ‘içilmesi’ istendi.

AKP gericiliğinin karanlığındaki Türkiye’de televizyonculuğun ve gündeme dair konuları tartışma iddiasındaki TV programlarının geldiği vahim boyutu gözler önüne seren programda, konuklardan Yıldız Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden Prof Dr. Caner Taslaman, ‘deve sidiği’nin şifalı olmadığını ispatlamaya çalışırken, “Örneğin Buhari’ye göre deve sidiği içmek sünnettir ve Peygamberimiz içilmesini tavsiye etmiştir. Ancak deve sidiği ortadoğu da pek çok hastalığa neden oluyor. Bunu yapan Türk hacılar da var” ifadelerini kullandı.

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil ise, “Deve idrarı son derece sahihtir ve şifadır” iddiasında bulundu.

İşte o anlar: