VİDEO | AKP Türkiyesi'nden 'haber'ler: Devletin imamları TÜRGEV'e nasıl çalışıyor?

A Haber'de kız çocuğunu okula göndermeyen bir babanın imam tarafından ikna edilmesi ve TÜRGEV'in yardımı övgüyle anlatıldı.

VİDEO | AKP Türkiyesi'nden 'haber'ler: Devletin imamları TÜRGEV'e nasıl çalışıyor?

AKP’nin yayın organlarından A Haber’de, babasının okula devam etmesine izin vermediği bir kız çocuğunun hikayesine yer verildi. Mardin’de köy imamının devreye girip babayı ikna etmesi ve Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV’in de çocuğa kucak açmasının ‘başarı hikayesi’ne eklenerek anlatıldığı haberde, AKP Türkiyesi’nde gericiliğin yarattığı sorunların yine gericilik eliyle ‘çözüm’e kavuşturulması övüldü.

Kızıltepe ilçesinin Büyükboğaziye köyünde yaşayan Öztürk ailesindeki tam 22 kardeşten biri olan ve TEOG sınavında derece alan Nedva Öztürk’ün okuma mücadelesinin istismar edildiği habere göre, öğretmenlerin ve çevresindekilerin ısrarlarına rağmen ikna edilmeyen baba İbrahim Öztürk’ün köy imamı Lokman İldem sayesinde yola getirildi.

İmam İldem, “Hacı amcayı aldım yurda getirdim, okula getirdim. Böylece ikna edebildik.” diye konuştu. 

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor ve yazı

Habere göre Nedva’nın barınma sorununa da TÜRGEV ‘el attı’. Baba engelini aşan Nedva’nın ortaöğrenime devam ederken kalacağı yurt için de, devletin ilgili hizmeti veren kurumu KYK yerine TÜRGEV’in Mardin’deki Artuklu Ortaöğrenim Kız Öğrenci Yurdu devreye girdi.

Haberde Nedva’ya burs veren yurdun müdiresi Selva Sevinçer’in “Veli olarak imam efendiyi muhattap aldık. Veli hiç bir şekilde mülakata bile gelmedi.” şeklindeki ifadelerine yer verilerek, imamın rolü öne çıkarılmaya çalışıldı.