VİDEO | AKP kongresi karıştı: Adaylara 'FETÖ' protestosu

Ankara'da yapılan bir AKP ilçe kongresinde 'FETÖ' protestosu yaşandı.

VİDEO | AKP kongresi karıştı: Adaylara 'FETÖ' protestosu

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan AKP Pursaklar İlçe 4. Olağan Kongresi’nde ismi cemaatçilerin kongre listesine yazılması sonrası salonda gerginlik çıktı.

Kongre listesindeki isimlerin belli olmasından sonra, salonda bir grup genç AKP’li, protokolde yer alan AKP Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, AKP’li Ankara milletvekilleri Emrullah İşler, Aydın Ünal, Cemil Çiçek ve Ahmet İyimaya’ye tepki göstererek “Pursaklar FETÖ’ye mezar olacak” sloganları attı. Listede yer alan isimlerden biri, slogan atan grup tarafından tartaklanırken, kongre salonunda yaşanan gerginlik Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in uyarıları sonrası düşürüldü. 

Kongre listesine eklenmesi protesto edilen ByLock kullandığı gerekçesiyle Ankara Büyükşehir Belediye çalışanı 68 kişi ile birlikte gözaltına alınıp adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılan ve soruşturması halen süren Mehmet Kabasakaloğlu ve çocuklarını 15 Temmuz tarihine kadar FETÖ kolejinde okuttuğu ortaya çıkan Harun Karabulut, örgütün Türkçe olimpiyatları gibi bir çok etkinliğine sponsor olan ve Tanzanya’da yaptığı İmam Hatip Kolejine desteklerinden dolayı da Koca Seyit ünvanı verilen Seyit Koca ile yeğeni Burak Koca’yı listeye eklemesi AK Parti tabanının büyük tepkisini çekti