VİDEO | 16 Nisan'dan bir skandal daha: 'Evet' rüşveti paralar böyle dağıtıldı

Şaibeli referandumda yaşanan skandallarla ilgili yeni gerçekler ortaya çıkmaya devam ediyor.

VİDEO | 16 Nisan'dan bir skandal daha: 'Evet' rüşveti paralar böyle dağıtıldı

Sayısız usülsüzlüklüğün yaşandığı ve YSK’nın oylama sırasında verdiği “mühürsüz oyların kabulü” talimatı nedeniyle “şaibeli referandum” olarak adlandırılan 16 Nisan başkanlık referandumunun üzerinden 1 aydan fazla zaman geçse de, kampanya sürecinde yaşanan skandallarla ilgili yeni gerçekler ortaya çıkmaya devam ediyor.

AKP’nin anayasa değişikliği pakedi içinde yazılı olmayan neredeyse her konuyu siyasi kampanyasına dahil edip, ‘Hayır’ tercihini kullananlara ‘terör’ yaftası vurmaya kadar götürerek seçmenlerden ‘Evet’ oyu toplamaya çalıştığı referandumda, vatandaşlara muhtarlar aracılığıyla yapılan baskı da bir çok haberle gözler önüne serilmişti. Vali ve kaymakam düzeyinde kamu görevlilerini dahi ‘Evet’ oyu için seferber eden AKP, belediye başkanlarına da muhtarlar aracılığıyla halka “ahlaksız teklif”te bulunarak oy toplattırmaktan çekinmemişti.

İşte bunlardan birisinin de Ordu’nun AKP’li Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül olduğu ortaya çıktı. Başkanlık referandumunda “Evet” çıkması için muhtarlara vaat ettiği parayı ‘itiraf’ eden Belediye Başkanı İsa Gül, referandumda en çok “Evet” oyunu veren köye ve mahalleye 50 bin, ikinciye 40 bin, üçüncüye 30 bin, dördüncüye 20 bin, beşinciye ise 10 bin Türk Lirası verdi.

Odatv’den Fethi Yılmaz‘ın aktardığına göre İsa Gül, muhtarlara “mahallelerinde yatırım yapmak üzere” paraları dağıtırken şöyle konuştu:

“Mesudiye ilçesinde Cumhurbaşkanlığı halk oylaması referandumunda, muhtarlarımızla ve halkımızla yapmış olduğumuz seçim sırasında biz muhtarlarımıza şu sözü vermiştik; Mahallemizde en fazla çalışan, emek sarf eden muhtarımızın mahallesine köyüne yatırım sözü vermiştik. Birinci gelene 50 bin TL, ikinci gelene 40 bin TL, üçüncü gelene 30 bin TL, dördüncü gelene 20 bin TL beşinci gelene de 10 bin TL yatırım sözünü vermiştik. Bugün de muhtarlarımızı 2017 yılı içerisinde muhtarlarımızın kendi istekleri doğrultusunda mahallelerinde eksik olan bir hizmette kullanılmak üzere kendilerine bu belgeleri vermiş olduk.”

İşte o skandal görüntüler: