VİDEO | 15 Temmuz'un en kritik davası öncesi sanıklara idam ipleri: İşte o görüntüler...

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 221 sanıklı 'Çatı Dava'nın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde başlıyor.

VİDEO | 15 Temmuz'un en kritik davası öncesi sanıklara idam ipleri: İşte o görüntüler...

15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Karargahı’nda yaşananlara ilişkin 26’sı general ve amiral olmak üzere 221 sanıklı ‘Çatı Dava’nın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde başlıyor.

Dava öncesi Eski YAŞ üyesi Akın Öztürk ve beraberindeki tutuklular, Sincan Cezaevi’ne protestolar eşliğinde Jandarma gözetiminde getirildi. Mahkemenin önünde toplananlar, darbe sanıklarının üzerine sloganlar eşliğinde idam ipi attı.

 

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampusü’ndeki duruşma salonunda görülecek olan dava 16 Haziran’a kadar devam edecek. Fethullah Gülen’in bir numaralı sanık olduğu davada,  “Yurtta Sulh Konseyi” üyesi 38 sanık da (darbe girişimi gecesi öldürülen Semih Terzi hariç) hakim karşısına çıkacak. Olay gecesi öldürülen Semih Terzi dışındaki ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyeleri için 2 bin 988’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Dosyada 200’ü tutuklu, 9’u tutuksuz, 12’si firari olmak üzere 221 sanık bulunuyor. Asker sanıklardan biri orgeneral, 3’ü korgeneral, 4’ü tümgeneral, 16’sı tuğgeneral, 3’ü tuğamiral, 26’sı albay, 27’si yarbay, 37’si binbaşı, 21’i yüzbaşı diğerleri ise daha alt rütbeden. Sanıklar arasında öğretmen, memur ve esnafın bulunduğu 12 sivil de bulunuyor.