VİDEO | '15 Temmuz sonrası insanlarımız silahlanmaya başladı, devletimiz de destekledi'

Gerici Ahsen Tv'nin silah fuarında gerçekleştirdiği bir röportajda, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra devlet desteğiyle artan silahlanma gözler önüne serildi.

VİDEO | '15 Temmuz sonrası insanlarımız silahlanmaya başladı, devletimiz de destekledi'

Gerici Ahsen TV kanalının 2017 yılının Nisan ayında düzenlenen silah fuarında gerçekleştirdiği bir röportaj gündeme oturdu.

DEVLETİMİZ DESTEKLİYOR

Silah fuarında yapılan röportajda, Bora Silah Sanayi’nin görevlisi Selçuk Poslu, darbe girişiminin ardından poligonların kurulmaya, askeri taktik gruplarının oluşturulmaya ve insanların silahlandırılmaya başladığını söylüyor.

Poslu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından silahlanmanın arttığını söylerken, devletin de bunu desteklediğini belirtiyor.

CEZAİ SORUMLULUKLARI OLMAYACAK

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile “terör eylemlerini bastıran kişilerin” cezai sorumlulukları olmayacak. KHK’ye göre, “Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına bakılmaksızın darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında” hareket eden kişilerin cezai sorumluluğu olmayacak. KHK’nin 121’inci maddesinde “Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15/07/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında da birinci fıkra hükümleri uygulanır” ifadesi yer alıyor.