VİDEO | 10 Ekim Davası'nda katliam sanıklarından provokasyon

10 Ekim Katliamı Davası'nın bugünkü duruşmasında IŞİD sanıklarından biri "Yasin Börü!" diye bağırınca salon karıştı.

VİDEO | 10 Ekim Davası'nda katliam sanıklarından provokasyon

10 Ekim Katliamı Davası’nın bugünkü duruşmasında, katliamda hayatını kaybedenlerin isimlerinin okunması sırasında bir IŞİD sanığı “Yasin Börü!” diye bağırdı.

10 Ekim Katliamı Davası’nın Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmasının ikinci celsesinde katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri söz aldı. Konuşmalar sırasında söz alan 10 Ekim Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşkun, “101 sayısını bir seferde söylemek kolay gelebilir ama aslında hiç de öyle kolay değil” diyerek katliamda ölenlerin tek tek adlarını okudu.

Adların bitmesinin hemen ardından sanıklardan Mehmettin Baraç “Yasin Börü!” diye bağırdı.

Polisten ailelere saldırı

Aileler IŞİD sanığının provokasyonuna tepki gösterince, polis devreye girdi. Sanıkları koruma eşliğinde salondan çıkaran polis, cop ve kalkanlarla ailelere saldırdı.

İzleyici sıralarında oturan mağdurlar pet şişeleri sanıklara fırlattı. Bu sırada bazı mağdurlar sanıkların tarafına geçip onlara vurmaya çalıştı. Bazı polislerin patlamada eşini yitiren bir kadına vurduğu görüldü. Bazı avukatlar da sanıkların üzerine gidip tepki gösterdi.

IŞİD sanıkları vurmaya çalıştı

Salonda yaklaşık 10 dakika arbede yaşandı. Gerginlik sürerken jandarma sanıkları içeriye götürdü. Mahkum koğuşuna gittikleri sırada IŞİD sanıklarının müşteki avukatlarına saldırmaya çalıştığı görüldü. IŞİD’lilerin saldırı girişimi üzerine jandarma müdahalede bulundu.

Mahkeme heyeti saat 16.00’da davaya devam edilmesine karar verdi.

Duruşmada arbede anları böyle kaydedildi: