Veysi Kaynak yanıtladı: Suriyeliler referandumda oy kullanacak mı?

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Suriyelilerin referandumda oy kullanacağı haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

Veysi Kaynak yanıtladı: Suriyeliler referandumda oy kullanacak mı?

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye’de bulunan Suriyelilerin referandumda oy kullanacağı haberlerine ilişkin, “10-20 bin seçmenle referandum neticesi değiştirilemez, değiştirilmesi hayal bile edilemez” dedi.

AA’ya konuşan Veysi Kaynak, referanduma ilişkin açıklamada bulundu.

Kaynak, başkanlık teklifine ilişkin, “Halk kendisi bizzat seçecektir yürütme organını ve güvenoyunu kendisi verecektir. Meclis tarafından ‘başkanın ve hükümetin Türkiye’yi yönetmediği’ iddiasıyla yeni seçim kararı alınırsa da halk, güvenini tazeleyecektir ya da tazelemeyecektir. Doğrudan halkın iradesine dayanan, gerçekten doğrudan demokrasinin çok güzel bir örneği olacaktır” dedi.

“Bunlar gereksiz vehimler”

’10 bin Suriyeli mülteciye vatandaşlık verilerek oy kullandırılacağı’ haberlerine ilişkin de konuşan Başbakan Yardımcısı Kaynak, “50 küsur milyon seçmenin olduğu bir ülkede, 10-20 bin seçmenle referandumun neticesinin değiştirilmesini düşünmek en hafif tabirle, büyük bir safdillik olur. 10-20 bin seçmenle referandum neticesi değiştirilemez, değiştirilmesi hayal bile edilemez. Bunlar gereksiz vehimlerdir” dedi.