Venezuela'da darbe girişimi

Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) birinci sekreteri Diosdado Cabello Pazar günü yaptığı açıklamada, hükümete sadık askerlerin kontrolündeki bir askeri üsse “terörist” bir saldırı düzenlendiğini ve birkaç kişinin tutuklandığını söyledi. Cabello, Twitter aracılığıyla, birliklerin sabahın erken saatlerinde durumunu kontrol etmek için merkezi Venezuela’daki Paramacay üssünde harekete geçtiklerini bildirdi. Duyuru, askeri kıyafetler giymiş küçük bir grup askerin... View Article

Venezuela'da darbe girişimi

Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) birinci sekreteri Diosdado Cabello Pazar günü yaptığı açıklamada, hükümete sadık askerlerin kontrolündeki bir askeri üsse “terörist” bir saldırı düzenlendiğini ve birkaç kişinin tutuklandığını söyledi.

Cabello, Twitter aracılığıyla, birliklerin sabahın erken saatlerinde durumunu kontrol etmek için merkezi Venezuela’daki Paramacay üssünde harekete geçtiklerini bildirdi.

Duyuru, askeri kıyafetler giymiş küçük bir grup askerin saldırı tüfeği ile silahlandırıldıktan sonra, Valencia’nın bulunduğu Carabobo eyaletinde ayaklanma ilan eden bir video yayınlanmasının ardından geldi.

Video’da kendisini Yüzbaşı Juan Caguaripano olarak tanıtan bir adam, “Valencia’da üslenmiş 41. Zırhlı Tugay’dan konuşuyorum. Gerçek birleşik Venezuela ordusunun özgürlükçü subaylarına, askerlerine ve tüm bileşenlerine, polislerine, kadın ve erkeklere, barış ve özgürlük için gönüllülere sesleniyorum. Venezuella halkını, tiran Maduro’yu tanımamaya çağırıyoruz” şeklinde konuşuyor.

Darbe girişimcileri tutuklandı

Darbe girişiminin ardından kısa bir sürede darbeci askerlerin tutuklandığı belirtildi.