Venezuela’da sağcılar sokak ortasında bir kişiyi linç etti

Venezuela’da bir süredir ABD destekli sağcıların öncülüğünde Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu düşürmek için organize ettiği kitlesel protestolar azalırken, şiddetin dozajı giderek artıyor.

Venezuela’da sağcılar sokak ortasında bir kişiyi linç etti

Venezuela’da bir süredir ABD destekli sağcıların öncülüğünde Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu düşürmek için ortaya çıkan kitlesel protestolar azalırken, şiddetin dozajı giderek artıyor.

Ülkenin yer üstü ve yer altı kaynaklarını emperyalistlerin sömürgesinden kurtararak ulusallaştıran Bolivarcı iktidarın devamı Nicolas Maduro’nun Devlet Başkanı olduğu Venezuela’daki sağcı muhalefet, amacına ulaşamadıkça başvurdukları şiddet yöntemlerinin dozajını arttırıyor.

Hastane, anne ve çocuk bakımı merkezleri gibi kamu yararına çalışan kurumların binalarına saldırı, sendika liderlerine suikast gibi şiddet eylemlerine girişen Amerikancı sağcı muhalefet hareketi, bu seferde gündüz saatlerinde sokak ortasında bir Venezuela vatandaşını iple direğe bağlayarak öldürmeye çalıştı.

Kamu denetleyicisi Tarek William Saab, Twitter hesabından paylaştığı mesajda,  Venezuela’nın başkenti Caracas’ta gerçekleşen linç girişimi doğruladı. Yazdığı mesajda, dövülmüş halde ve bir direğe bağlı bir şekilde bulunan kişiyi kurtarmak için Bolivarcı Ulusal Muhafızlar’ın (GNB) olaya müdahale ettiğini belirterek linç girişiminin neo-Nazi Venezuelalılar tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Nisan ve Mayıs ayında buna benzer 30 vakanın yaşandığı belirtiliyor.

Venezuela’daki sağcı muhalefet daha önce de bir hastaneye saldırmıştı:

http://gazetemanifesto.com/2017/07/05/venezueladaki-sagci-muhalefet-bu-sefer-de-hastaneye-saldirdi/