Venezuela'da Kurucu Meclis bugün toplandı, Demokratik Birlik (MUD) katılmadı

Venezuela'nın başkenti Caracas'ta Kurucu Meclis için ilk komisyon toplantısı gerçekleştirildi.

Venezuela'da Kurucu Meclis bugün toplandı, Demokratik Birlik (MUD) katılmadı

Venezuela’nın başkenti Caracas’ta bugün, ülkede ABD eliyle ortaya çıkarılan siyasi krize karşı Nicolas Maduro tarafından çözüm olarak önerilen Kurucu Meclis için ilk komisyon toplantısı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantıya, ABD tarafından milyonlarca dolar akıtılarak beslenen sağcı ve serbest piyasa yanlısı, karşı-devrimci koalisyon Demokratik Birlik (MUD) katılmadı.

Kurucu Meclis’in toplantısında konuşan komisyon başkanı Elias Jaua, toplantıya katılmayan Demokratik Birlik’i (MUD) eleştirerek, “Barış ve ülkemiz için burada oturup Venezuelalılarla konuşmak ve diyalog kurmak için MUD’un temsilcilerine özel olarak çağrı yaptım” diyerek, MUD’un bu tip çağrıları ilk defa reddetmediğinin de altını çizdi. Jaua aynı zamanda, Kurucu Meclis için inisiyatif almak isteyen bütün siyasi gruplara kapılarının açık olduğunu belirtti.

ABD destekli sağcı, karşı-devrimci koalisyon Demokratik Birlik’in (MUD) bir parçası olan Yeni Bir Zaman (UNT) Başkanı Enrique Marquez ise, “Biz kurucu meclis istemiyoruz, biz artık seçim yapılmasını istiyoruz” dedi.

ABD’nin milyonlarca dolar akıtarak ülkede siyasal kriz çıkartarak Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu görevden almak ve ülkeyi tam boy kapitalizmin talanına açmayı hedeflediği Venezuela’da uzun süreden beri ABD destekli sağcı muhalefet koalisyon Demokratik Birlik (MUD) sokaklarda şiddet eylemleri gerçekleştirerek ülkedeki istikrarsızlığı artırmayı hedefliyordu. Gerçekleştirilen bu şiddetler eylemlerine ve ekonomik sabotaj girişimlerine karşın Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkedeki siyasi krizi çözmek adına yeni bir Kurucu Meclis toplanması yönünde çağrı yapmıştı.