Vefat haberini veren doktora toplu saldırı

Ankara'da, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden kişinin yakınları, ölüm haberini veren asistan doktora saldırdı.

Vefat haberini veren doktora toplu saldırı

Ankara’da, tedavi gördüğü Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakımında hayatını kaybeden kişinin yakınları, ölüm haberini veren asistan doktora saldırdı. Saldırı sonucu doktorun burnu kırılırken, hastane çalışanları saldırıya tepki gösterdi.

Hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi gören ve yaşlılığa bağlı kronik rahatsızlıktan dolayı durumu ağır olan 71 yaşındaki bir hasta, yapılan ameliyat sonrası hayatını kaybetti. Hastanede asistan doktor olarak görev yapan Mehmet Hamdi Özbek, ölüm haberini aile yakınlarına vermesi üzerine aile yakınlarının saldırısına uğradı. Saldırı sonucu Özbek’in burnu kırıldı. İsmi öğrenilemeyen iki saldırgan, durumun polis ekiplerine bildirilmesi üzerine gözaltına alındı.

 

Hastanede yaşanan olay, bugün sağlık çalışanları tarafından hastane önünde protesto edildi.

“Arkadaşımız ölmedi diye dua ediyoruz”

Çok sayıda sağlık çalışanın katıldığı eylemde konuşan Doç. Dr. Sema Turan, olayı kınayarak, “Dün gece kalp damar cerrahisi gibi Türkiye’nin belki de dünyanın sayılı hastanelerinden biri olan Yüksek İhtisas’ta yılda 2 bin 500 açık kalp cerrahisi yapılan bir merkezden bahsediyoruz. Bu merkez büyük bir merkez. Dünyanın en büyük ameliyatları yapılıyor ve bu insanlar evlerine gitmiyorlar. Bu şekilde çalışan bir hastanede bir tane asistan arkadaşımız maalesef genel durumu çok kötü olan bir hastanın ameliyatı sonrası bir kayıp haberi vermek zorunda. Bu çok acıdır bir hekim için. Ve arkadaşımıza 5-6 kişi tarafından bir darp söz konusu. Bu çocuk bir halk çocuğu. Onunda bir annesi babası var. Burada bine yakın sağlık çalışanıyız. İnanın dün geceden belli hepimiz bu üzüntüyle yaşıyoruz. Arkadaşımız ölmedi diye dua ediyoruz” dedi.

Hastanenin başhekimi Mustafa Paç ise, olayla ilgili yasal işlemlerin başlatıldığını söyleyerek, “Şiddete eğimli insanların çalışanlarımıza yaptığı olay bizim motivasyonumuzu kırdığı gibi hizmetinde aksamasına neden oluyor” diye konuştu. Doktor Mehmet Hamdi Özbek’in, darp raporu aldığı ve evinde istirahat ettiği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.