Ve Nihal Osmanoğlu Suada'dan vazgeçti

Nilhan Osmanoğlu, "Hayır" diyenlere saygı duyduğunu, ayrıca İstanbul Boğazı'ndaki Suada'da hak iddiasından vazgeçtiğini duyurdu.

Ve Nihal Osmanoğlu Suada'dan vazgeçti

Osmanlı Padişahı Abdulhamid’in torunu Nilhan Osmanoğlu, açıklama yaparak Başkanlık sistemine “Hayır” diyenlere saygı duyduğunu, ayrıca İstanbul Boğazı’ndaki Suada’da da dahil olmak üzere Abdulhamid’e ait olduğu iddia ettiği yerlerle ilgili hak iddiasından vazgeçtiğini duyurdu.

Önce Osmanlı ürünleri sattığı sitesini cuma namazı saatinde kapatmasıyla, ardından da başkanlık sistemine verdiği destekle gündeme gelen, son olarak da başta İstanbul Boğazı’ndaki Suada olmak üzere bir çok yerde hak iddia ettiğine dair sözleri yıllar sonra yeniden tepkiyle karşılanan Osmanoğlu, yazılı bir açıklamayla gelen tepkilere yanıt verdi.

İşte Nilhan Osmanoğlu’nun açıklamasından bazı bölümler:

‘Hayır’ diyenlere saygılıyım

Başkanlık sistemine evet oyumu açık şekilde kullandığımdan beri çeşitli saldırılara ve tehditlere maruz kalıyorum. Bu açıklamayı yapmak benim demokratik özgürlüğümdür. Kararımın arkasında olduğumu bildirmek isterim.

Devletin çıkarına olduğunu düşünerek ‘’hayır’’ diyenlere de saygılıyım. Bunun dışında üzerimden siyaset yapılmasına izin vermemek adına hakaretlerin birçoğuna cevap vermedim. Bu sistematik saldırı geçmişte yapıldığı gibi itibarsızlaştırma çabasıdır. Bu çirkin ve haysiyetsiz ithamlar yapılırken bugünler de yanımızda olanları da unutmayacağım.

Sistem değişikliği değil

Bir tane Türkiye Cumhuriyeti var ve bizim başka vatanımız yok. Bu süreçte milletin takdirine bırakılacak olan bu referandum sadece bir sistem değişikliğidir. Bunu rejim değişikliği saltanat padişahlık şeklinde çarpıtmak toplumda çözümsüzlüğe ve kaosa sebebiyet verme çabasıdır.

Sultanlık sevdasında değilim

Bir konuya özellikle açıklık getirmek istiyorum; Üç buçuk yıl önce katıldığım bir yayında Kuruçeşme önündeki ada istenmesi iddiaları bugüne kasıtlı şekilde getirilmiştir ve haddini aşan bu saldırıları kınıyorum. Daha önce defaatle yayınlanan ve benim açıklamamdan önce gazetelerde Sultan Abdülhamid Han ve edindiği mülklerin listesi haberi defalarca yayınladı. O zaman bu gazetelere hiçbir tepki göstermeyen kuruluşlar bugün bu karalama kampanyasına ortak olmaktadırlar. Şahsımı tanıyanlar hiçbir zaman mal mülk ‘’sultan’’lık sevdası içerisinde olmadığımı bilirler. Şu zorlu dönemde kurulmaya çalışılan tuzağın farkındayım ve bizi sevenlerin üzülmemesi için açıklama yapmak istemekteyim. Devlet ebet müddet için bir olmayı birlik olmayı ve gerekirse bu uğruda can vermeyi bilirim.

Mirastan hak talep etmeyeceğim

Eğer tepkiler aile mirası ile ilgili ise, velev ki Sultan Abdülhamid Handan gelecek hiçbir mal mülk davasından hak ‘’talep’’ etmeyeceğimi mülk ‘’varisi’’ olmadığımı tüm kamuoyunun bilgisine sunarım.