Varlık Fonu Başkanı görevden alındı: Erdoğan-Yıldırım anlaşmazlığı mı?

Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan görevden alındı

Varlık Fonu Başkanı görevden alındı: Erdoğan-Yıldırım anlaşmazlığı mı?

Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan görevden alındı. Bostan’ın yerine vekaleten Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ getirildi.

3 Kasım 2016’da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı görevinden Türkiye Varlık Fonu başkanlığı görevine getirilen Mehmet Bostan, o tarihten beri Varlık Fonu’nun hem genel müdürü, hem de yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyordu.

Karadağ’ın görevden alınmasının, Varlık Fonu’nun kullanımıyla ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım arasında bir anlaşmazlık olduğu iddiasına ilişkin haberlerin ardından gelmesi dikkat çekti.

Bloomberg News‘de yer alan sözkonusu haberde mevcut Varlık Fonu yönetiminin hisse senedi ve döviz işlemleri ile kar yapması planlanırken, Yıldırım’ın bu parayı daha fazla getirisi olduğunu düşündüğü altyapı yatırımları ile değerlendirmek istediği, ancak bu ayrım sebebiyle AKP içerisinde bir kamplaşma olduğu iddia edilmişti.

Haberde, Erdoğan ve Yıldırım arasındaki bu anlaşmazlık sebebiyle fonun “felçli” durumda olduğu ve kullanılamadığı belirtilmişti.