Van Persie hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik"ten suç duyurusu

Fenerbahçeli futbolcu Robin Van Persie hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik"ten suç duyurusunda bulunuldu.

Van Persie hakkında

Beşiktaş Kongre üyesi bir avukat Fenerbahçeli futbolcu Robin Van Persie hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “hakaret” ve “suç işlemeye tahrik” suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Hürriyet’ten Damla Güler‘in haberine göre, Pazar günü oynanan olaylı Fenerbahçe Beşiktaş maçında yaşanan olaylar sebebiyle Beşiktaş Kongre Üyesi Avukat Ömeralp Pulatoğlu Fenerbahçeli futbolcu Robin Van Persie hakkında suç duyurusunda bulundu. Van Persie’nin maç sırasında toplum değerlerini aşağılayarak suç işlediğini belirten Pulatoğlu, “Birçok sporseverin izledikleri maç esnasında şüpheli tarafından Hollanda’da da büyük bir hakaret sayılan dil çıkarma eylemini gerçekleştirerek taraftarın tepkisiyle karşılaşmıştır” dedi.

“Şüpheli elini şortunun içine sokmak suretiyle taraflı tarafsız herkesin tepkisini çekmiştir” diyen Pulatoğlu, “Bu görüntüleri ekran başında izleyen kişiler büyük utanç duymuş, tribünlerdeki taraftarlar galeyana gelmiş ve tahrik edilmiştir” ifadelerini kullandı. Robin Van Persie’nin bu hareketi kamuya açık bir yerde yaptığına ve sonrasında iki kulüp arasında tasvip edilmeyen olaylar yaşandığına dikkat çeken Pulatoğlu, “Robin Van Persie isimli futbolcu hakkında da gerekli cezai işlemlerin başlatılması gerekmektedir” dedi.

Nouma delil oldu

Avukat Ömeralp Pulatoğlu savcılığa sunduğu suç duyurusu dilekçesine, 2003 yılında Beşiktaş-Fenerbahçe arasında oynanan maçta Beşiktaşlı futbolcu Pascal Nouma’nın hareketini ve verilen emsal kararları delil olarak gösterdi.

Van Persie’nin “toplumun bir kesimini hedef alarak edep dışı hareketleri” ile kişileri alenen tahrik ettiğini belirten avukat Pulatoğlu, futbolcu hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “hakaret” ve “suç işlemeye tahrik” suçlarından dava açılmasını talep etti.