Valilik'ten Silopi'deki panzerli dehşetle ilgili açıklama

Şırnak'ın Silopi ilçesinde evlerine polis panzerinin çarpmasıyla hayatını kaybeden iki çocuğun ölümüyle ilgili Valilik'ten açıklama geldi.

Valilik'ten Silopi'deki panzerli dehşetle ilgili açıklama

Şırnak’ın Silopi ilçesinde önceki gece uyudukları evde polis panzerinin çarpmasıyla ezilerek feci şekilde hayatını kaybeden iki çocuğun ölümüyle ilgili Valilik’ten açıklama geldi.

Silopi’de Karşıyaka Mahallesi 715’inci sokakta önceki gece saat 23.50’de, zırhlı polis panzeri Mesut Yıldırım’ın evine çarptı. İçeri giren ve karşı tarafa kadar ilerleyen panzer, duvar ve kolonları yıkarken, yer yatağında uyuyan Muhammet (7) ile kardeşi Furkan’ı (6) ezdi. 2 kardeşin cenazeleri, Silopi Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından bugün toprağa verildi. Şırnak Valiliği, olayda sürücünün alkollü olduğu iddialarını yalanladı.

Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz Silopi ilçesinde, 4 Mayıs 2017 gece saat 00.30’da,b ir polis aracının, bir vatandaşımızın evinin duvarına çarpması sonucu iki evladımızın yaşamını yitirmesi, bizleri son derece üzmüş ve derinden sarsmıştır. Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada şoför polis memurunun alkollü olduğu iddiaları gerçeği yansıtmamakta olup, şoför polis memurunun nefes kontrolü ve kan tahlilinde alkol bulunmadığı tespit edilmiştir. Konu adli ve idari olarak her yönüyle incelenmektedir” denildi.