Vali'den öğretmenlere: Çocuğu geleceği için dövmüşseniz yanınızdayız

Samsun Valisi Osman Kaymak, öğretmenlerin öğrencileri dövmelerini savunan sözler sarfetti.

Vali'den öğretmenlere: Çocuğu geleceği için dövmüşseniz yanınızdayız

Samsun Valisi Osman Kaymak, öğretmenlerin öğrencileri dövmelerini savunan sözler sarfetti.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, 22-24 Ağustos tarihlerinde Samsun’da görev yapan tüm okul müdürlerine verilecek olan “Geleceğin Eğitiminde Yönetici Rolleri” isimli Yönetim ve Liderlik Eğitimi’nin açılış programı gerçekleşti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan ve Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, ilçe milli eğitim müdürleri ile okul müdürlerinin katıldığı programa Samsun Valisi Osman Kaymak’ın açıklamaları damga vurdu.

“Hafifçe okşayabilirsiniz”

Samsun Haber’den Zerrin SOMUNCU‘nun haberine göre, okullarda yaşanacak disiplin sorunlarında okul müdürünün sorumlu olduğunu kaydeden Vali Osman Kaymak, “Müdür okuluna hakimse, veliyle ve öğrenciyle çok güzel bir diyalog kurmuşsa sorun yaşanmamalı. Hiç yaşanmamalı demiyorum, olursa kendinizi sorgulamalısınız. Biz de sorgularız. Bu söyleyeceğim yanlış anlaşılmasın ama eskiden olduğu gibi öğrencinin terbiye amacıyla hafif okşanması konusunda rahat olun.” ifadelerini kullandı.

“Terbiye için yapmışsa yanındayız”

Kaymak sözlerinin devamında da öğretmenlerin öğrencileri darp etmesini şu sözlerle savundu:

“O konuda şikayet edilebilir, malum insanlar en küçük şikayette ‘Öğretmen öğrencimizi dövdü, kulağını çekti şikayetçiyim’ diye dilekçe yazıyor valiliğe. Eğer öğretmen psikopat değilse, terbiye amaçlı ve çocuğun geleceği için sınıfında bunu yapmışsa biz bu konuda her zaman öğretmenin ve sizin yanınızdayız. Disiplini çok önemseyin. Okul müdürünün her şey haberi olacak. Müdür okuldan habersizse, kavga gürültü başlamış okul birbirine girmiş, sonra bu olay nereden çıktı diye suçlu arıyoruz. Bazı olaylara vaktinde müdahale edilmesiyle, önü alınabilir.”