Vali Şahin'den açıklama: Parmak izleri uyuşuyor, suçunu kabul etti

İstanbul Valisi Vasip Şahin Reina saldırganının yakalanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Vali Şahin'den açıklama: Parmak izleri uyuşuyor, suçunu kabul etti

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Reina saldırganının yakalanmasıyla ilgili açıklama yapıyor.

“Teröristle birlikte 197 bin ABD doları ele geçirildi, iki adet tabanca ve şarjörü, iki adet drone ve sim kartlar ele geçirildi.” diyen Şahin, zanlının parmak izlerinin uyuştuğunu ve suçunu da kabul ettiğini söyledi.

Şahin’in saldırganla ilgili açıklamaları şöyle:

Esenyurt ilçemizde yapılan operasyonla katil yakalanmış durumda. Fail, 1983 Özbekistan doğumlu. Afganistan’da eğitim almış, dört dil bilen iyi yetiştirilmiş bir terörist. Ülkemize 2016 yılında giriş yaptığı tahmin ediliyor. Konya, Hatay ve İzmir’de istihbarat daire başkanlarının da desteğiyle ortaklaşa bir operasyon gerçekleştirildi. Terörist İstanbul’a geldiğinde Başakşehir’den bir ev kiralıyor. Ev değiştirmek suretiyle kendini gizlemeye çalışıyor. Olay günü de Zeytinburnu’ndan gelip eylemini gerçekleştiriyor. Arkadaşlar gerçekten polisimiz büyük bir emek sarf etti. Bu çalışma boyunca yaklaşık 152 adrese operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 50 şahıs gözaltına alındı. 168 yabancı da, yabancı terörist olma şüphesine binaen ilgili mercilere teslim edildi. Teröristle birlikte 197 bin ABD doları ele geçirildi, iki adet tabanca ve şarjörü, iki adet drone ve sim kartlar ele geçirildi. Parmak izleri uyuşuyor. Terörist suçunu kabul etmiştir.