Vali cihatçıların temsilcisine "Çok değerli başbakan" diye seslendi

Gaziantep Valiliği’nin Cumhuriyet’in 94. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında verdiği resepsiyonda Suriyeli ‘muhalifler’in hiç bir meşruiyeti olmayan ‘başbakan’ı Ahmet Salih Tuma da ağırlandı, Vali tarafından takdim edildi. Bir otelde düzenlenen ve Gaziantep’in AKP’li milletvekilleri Nejat Koçer ve Ahmet Uzer’in de katıldığı resepsiyonda AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunmasının ardından, Vali Ali Yerlikaya davetlilere... View Article

Vali cihatçıların temsilcisine

Gaziantep Valiliği’nin Cumhuriyet’in 94. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında verdiği resepsiyonda Suriyeli ‘muhalifler’in hiç bir meşruiyeti olmayan ‘başbakan’ı Ahmet Salih Tuma da ağırlandı, Vali tarafından takdim edildi.

Bir otelde düzenlenen ve Gaziantep’in AKP’li milletvekilleri Nejat Koçer ve Ahmet Uzer’in de katıldığı resepsiyonda AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunmasının ardından, Vali Ali Yerlikaya davetlilere hitaben bir konuşma yaptı.

Vali Yerlikaya, Cumhuriyet kutlamasına ilişkin sözlerine, “Özgür Suriye Hükümetinin çok değerli başbakanı” diye başladı.

Valinin “Başbakan” diye hitap ettiği Tuma, cihatçılar tarafından 14 Eylül 2013’de ‘başbakan’ seçilmişti. Suriye’de vekalet savaşı başladıktan sonra Temmuz 2011’de tutuklanan Tuma, serbest bırakıldıktan sonra tekrar yakalanmamak için sahte isimler kullanmış ama 2012’de tekrar gözaltına alınınca ülkesini terk ederek İstanbul’da yaşamaya başlamıştı.