Vahşet: Koruma altındaki kızıl geyikleri boynuzları için kestiler

Denizli'de koruma altında olan kızıl geyikler, avcılar tarafından tüfekle vuruldu, başları gövdelerinden kesilerek ayrılıp götürüldü.

Vahşet: Koruma altındaki kızıl geyikleri boynuzları için kestiler

Denizli’de koruma altında olan 4 kızıl geyik, avcılar tarafından tüfekle vuruldu, başları gövdelerinden kesilerek ayrılıp götürüldü.

Denizli’nin Çivril İlçesi’ndeki Akdağ Tokalı kanyonda yaşayan ve koruma altında olan uzun boynuzlu 4 kızıl geyiğin, başlarının doldurulması için öldürülüp kesildiği sanılıyor.

Geyikler geçtiğimiz Pazar günü kanyon bölgesine giden vatandaşlar tarafından bulundu. Vatandaşlar durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Şube Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Vahşet niteliğindeki olay, Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Şube Müdürlüğü yetkililerine bildirildi.

Kanyon girişinde yetişkin, başı olmayan 1, kanyonun derinlerinde de yine av tüfeğiyle vurulup, başı kesilmiş 3 kızıl geyik bulundu. Koruma altında olan ve avlanılması halinde 12 bin lira cezası olan kızıl geyiklerin kaçak avcılar tarafından vurulmuş olma ihtimali olduğunu belirten vatandaşlar, geyiklerin hepsinin başının kesik olmasının ve çevrede mermi fişekleri bulunmasının kaçak av iddiasını güçlendirdiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Şube Müdürlüğü yetkilileri, bölgede inceleme başlattı.