Uyuşturucu ticaretinde bir ilk

Bakırköy’de bir ev ve araçlara düzenlenen uyuşturucu baskınında, 49 kilo 100 gram kokain ile 17 kilo 257 gram külçe altın ele geçirildi, 4 kişi gözaltına alındı.

Uyuşturucu ticaretinde bir ilk

Bakırköy’de bir ev ve araçlara düzenlenen uyuşturucu baskınında, 49 kilo 100 gram kokain ile 17 kilo 257 gram külçe altın ele geçirildi, 4 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucu ticaretinin ilk kez altın takasıyla yapıldığı da belirlendi.

Gazete Habertürk’te yer alan habere göre, uyuşturucu çetelerine yönelik düzenlenen operasyonda, bir ev ve araçlara baskın yapıldı. Baskında, 49 kilo 100 gram kokain ile uyuşturucu takasında para yerine kullanılan 17 kilo 257 gram külçe altın ele geçirildi. Operasyonda, 2 ayrı çetenin 4 üyesi gözaltına alındı.

HOLLANDA’DAN GETİRDİLER

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 ay önce Bulgaristan’dan uyuşturucu getiren 2 kişiyi gözaltına aldı. Tutuklanan 2 zanlının irtibatlarını inceleyen polis, yeni şüphelilere ulaştı. Bulgaristan uyruklu şüpheliler polis takibine alındı.

Takibe alınan çete üyelerinin Hollanda’dan kokain getirdiği tespit edildi. Uyuşturucu takasına hazırlanan zanlıların Bakırköy Florya’daki lüks bir villada buluşmak üzere randevulaştıkları belirlendi. Operasyon düzenleyen Narkotik polisi, uyuşturucu çetesi üyesi 4 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda, Bulgaristan’dan gelen Y.MC.’nin aracında 28 milyon TL değerinde 49 kilo 100 gram kokain ele geçirildi. Şüphelinin buluştuğu C.A.’nın villasında da 17 kilo 257 gram ağırlığında 13 adet külçe altın bulundu.

ÖDEMEYİ ALTINLA YAPACAKLARDI

Şüphelilerin kokain ve altını takas edecekleri öğrenildi. Ödenecek altının uyuşturucunun yüzde 10’luk kısmını oluşturduğu belirlendi. Polisin ilk kez uyuşturucu takası için altın kullanıldığını tespit ettiği öğrenildi. Uyuşturucu çetelerinin bankacılık sistemini kullanamadığı ve yüklü miktarda parayı yurtdışına çıkarmakta zorlandığı için altın kullandığı öne sürüldü. Gözaltına alınan 4 şüpheli, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.