Utanç haberi: Zihinsel engelli kadına yıllarca tecavüz ettiler, çocuğunu düşürmesine uğraştılar

Iğdır'da zihinsel engelli ve hamile bir kadına, beş kişi tarafından tecavüze uğradığı iddia edildi.

Utanç haberi: Zihinsel engelli kadına yıllarca tecavüz ettiler, çocuğunu düşürmesine uğraştılar

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde otuz iki yaşındaki zihinsel engelli T.S. adlı kadının, beş kişi tarafından tecavüze uğradığı iddia edildi. Sağlık sorunları sebebiyle hastaneye götürülen T.S’nin ikiz çocuklara yedi aylık hamile olduğu anlaşıldı.

Iğdır Doğuş gazetesinde yer alan habere göre dehşet veren olay, T.S’nin ailesi tarafından yargıya taşındı. Kızın şikâyetçi olduğu zanlılardan F.S’nin DNA örneğinin alındıktan sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

Şüpheli yakın akrabaları

Mağdure T.S’nin savcılık ifadesinde yakın akrabaları oldukları belirtilen beş kişinin kendisine yıllardır tecavüz ettiğini söylediği belirtiliyor. DNA örneği alınan tecavüz zanlısı F.S’nin ise kendisinin iki yıl önce T.S ile birlikte olduğunu, ikizlerin ise kendisinden olmadığını söyleyerek ‘suçlamaları reddettiği’ öğrenildi.

Engelli bir kadın olan T.S.’nin üç kardeşi ile birlikte babaları ölünce akrabalarının yanında büyüdükleri belirtildi. Akraba olan şahısların kolayca eve girip çıkabildikleri kaydedildi.

Düşürmesi için uğraştılar

Bir süre önce yaylaya götürülen T.S’nin çocuğu düşürmesi için uğraşılırken kadının durumunun kötüye gitmesi sonucu hastaneye getirildiğinde hamileliğin ortaya çıktığı belirtiliyor. T.S’nin susması için tehdit edildiği iddia edilirken, şikâyetçi olunmaması için ailesinin de tehditler aldığı söyleniyor. Tecavüz zanlılarından birisinin ablasının da kardeşinin aleyhinde ifade verdiği belirtildi.

DNA testi ile başlayan yargı süreci devam ediyor.