Usta heykeltraş Tankut Öktem anıldı

Bir çok önemli isim ve konuyla ilgili yaptığı heykellerle hatırlanan Prof. Dr. Tankut Öktem, ölümünün 10. yıl dönümünde Balıkesir'in Edremit ilçesinde anıldı.

Usta heykeltraş Tankut Öktem anıldı

67 yaşında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Tankut Öktem, ölümünün 10. yılında Güre Mahallesi’ndeki Kazdağı Etnografya Galerisi’nde anıldı.

Tankut Öktem’in yakın arkadaşlarından olan fotoğraf hocası Haşmet Demirbil tarafından organize edilen programa Öktem’in kızı Pınar Öktem Doğan ve çok sayıda arkadaşı ile sevenleri katıldı. Programda, Prof. Dr. Tankut Öktem’in hayatını ve önemli eserlerini anlatan video gösterimi sunuldu. Öktem’in çalışmalarının yer aldığı kitaptan konuşan Demirbil’e, Pınar Öktem Doğan da eşlik etti.

Dünyanın çeşitli noktalarında yaptığı onlarca heykelle TIME Dergisi’ne kapak olan Öktem’in en önemli çalışmaları arasında Çanakkale Şehitliği’nde yer alan Yaralı Asker Anıtı, Amasya Tamimi Anıtı, Zonguldak Maden İşçileri Anıtı, Kastamonu Türk Kadınları Anıtı, Balkan Savaşı Anıtı, Magosa Büyük Özgürlük Anıtı, Atatürk-İnönü-Fevzi Çakmak Anıtı, Nazım Hikmet Heykeli, Uğur Mumcu Anıtı, Deniz Kızı Heykeli, Piyade Atatürk Anıtı ve Seul’de bulunan Sevgi Anıtı yer alıyor.

Tankut Öktem, ayrıca Burhaniye ilçesi girişindeki Kuvayi Milliye Anıtı’nda yer alan heykelleri yapmıştı.