Üsküdar'da Suriyeli 'muhalif' isim ve kızı öldürüldü

İstanbul Üsküdar'da Suriyeli 'muhalif' Orouba Barakat ve gazeteci kızı Halla Barakat evlerinde öldürülmüş halde bulundu. 

Üsküdar'da Suriyeli 'muhalif' isim ve kızı öldürüldü

İstanbul Üsküdar’da Suriyeli ‘muhalif’ Orouba Barakat ve gazeteci kızı Halla Barakat evlerinde öldürülmüş halde bulundu. Barakat ve gazeteci kızı, Üsküdar’daki evlerinde bıçaklanarak öldürüldü.

Cinayet bürosu, katillerin anne ve kızını önce boğduğunu daha sonra bıçakladığını belirtti. Cesetlerin kokmasını engellemek amacıyla detarjan kullanıldığı da öğrenildi.

Halla Barakat’ın Suudi merkezli Al Ekbariya TV isimli bir yayına çalıştığı, annesi Orouba Barakat’ın ise “Suriyeli aktivist” olarak anılan bir isim olduğu belirtildi.

“Boynunu keserek öldürmüşler”

Mahalle sakini bir kişi, “Gece bir baktık polisler kapıdaydı. Polis, ambulans bayağı bir kalabalıktı. Anne ve kızın boynunu keserek öldürmüşler” dedi.

Bir başka mahalle sakini ise “Üzerlerine kireç dökmüşler, yataklarına koymuşlar. Çekip gitmişler. Cesetler 4 gündür evdeymiş, öyle deniliyor. İyi insanlardı, kimseye zararları yoktu” ifadelerini kullandı.

Polis olay yerini inceleme altına alırken cesetler otopsi için morga kaldırıldı.