Urfa'da Suriyeli 'muhalif' gazetecileri öldüren IŞİD'li yakalandı

Şanlıurfa'da ÖSO yanlısı gazeteciler İbrahim Abdulkadir ile Faris Hammadi'yi öldüren IŞİD'li yakalandı. 

Urfa'da Suriyeli 'muhalif' gazetecileri öldüren IŞİD'li yakalandı

Urfa’da Arapça yayın yapan ve ÖSO yanlısı İbrahim Abdulkadir ile Faris Hammadi’yi öldüren IŞİD’li Muaz El A., cinayetten sonra kaçtığı Suriye’den tekrar Türkiye geldiği tespit edilince yakalandı.

2015’te IŞİD’in kontrolüne giren Rakka’dan Urfa’ya kaçan iki ÖSO’cu isim, ‘Ayn Vatan’ adıyla çıkardıkları gazetede iddiaya göre IŞİD’e karşı yazılar yazınca tehdit almasına rağmen polise başvurmadı. 29 Ekim 2015’te Abdulkadir ile Hammadi evlerinde boğazları kesilerek öldürüldü.

İki yıl sonra Türkiye’ye gelince yakalandı

Habertürk’ten Neşet Dişkaya‘nın haberine göre; Şanlıurfa Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, katil zanlılarını bulmak için çevredeki çok sayıdaki kamera görüntüsünü inceledi, görgü tanıklarının bilgisine başvurdu.

Ayrıca ekipler, gazeteci İbrahim Abdulkadir ile Faris Hammadi’nin kullandıkları dijital meteryaller ile sosyal medya hesaplarını de incelemeye aldı. İnceleme ve araştırmalar sonucu iki gazetecinin katil zanlılarından birinin IŞİD’li Muaz El A. olduğu belirlendi. Cinayetten sonra Suriye’ye gittiği tespit edilen Muaz El A.’nın iki yıl sonra tekrar Şanlıurfa’ya geldiği belirlendi.

Polisin gerçekleştirdiği operasyonla gözaltına alınan Muaz El A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Cinayetlerle ilgili başka zanlıların da arandığı bildirildi.